Orvosmeteo: mozgalmas időjárás kínozhatja a frontérzékenyeket

Eső és további hó is várható a következő napokban, a meteorológiai előrejelzés szerint kettős fronthatás is sokaknak okozhat ma kellemetlenséget.

Többnyire borús, csapadékos marad az idő pénteken napközben is, a Kiderül előrejelzése szerint éjszaka fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet. 

Ma estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

fájdalom
Pénteken kettős fronthatás tünetei is jelentkezhetnek. Fotó: Getty Images

A tegnapi naphoz hasonlóan pénteken is kettősfronti hatás lesz a domináns, ami sokak számára okozhat kellemetlen tüneteket. Az időjárás változásaira érzékenyebbeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, de a görcsös panaszok is felerősödhetnek napközben. A szél tovább ront a hőérzetünkön, érdemes ezért rétegesen öltözködni. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.