Orvosmeteo: havat hozott a csütörtök

Az ország több pontján is intenzív hóeséssel indult a nap, a frontérzékenyek számára ugyanakkor kettős fronthatás okozhat kellemetlenségeket.

November utolsó napjára országszerte megérkezett a hó, a Kiderül előrejelzése szerint az északi országrészben és a fővárosban is nulla fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A frontérzékenyek panaszait kettős fronthatás erősítheti fel.

Napközben jobbára borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzónából döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. Késő estére -1 és +9 fok közé enyhül az idő, dél felé számíthatunk egyre magasabb értékekre.

havazás
Országszerte havazásra számíthatunk. Fotó: Getty Images

A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll. Ez a frontérzékenyek számára sok kellemetlenséggel járhat, például fejfájás, migrén kialakulását eredményezheti. Az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek a reggeli órákban, amelyeket a végtagok melegen tartásával enyhíthetünk. Éjszaka a pihenésünkre is rossz hatással lehet a fronthatás, ami miatt napközben szétszórtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.