A legnépszerűbb plasztikai műtétek

Mellnagyobbítás, zsírleszívás, szemhéj-, orr-, hasplasztika - ezek ma a legnépszerűbb sebészeti beavatkozások a szépségiparban.

A pénisznagyobbításon kívül mindenre nő az igény

Korábban soha nem látott ütemben nő a szépészeti beavatkozások iránti igény világszerte, így idehaza is, amit a jövedelmek emelkedése, az alkalmazott eljárások kockázatainak mérséklődése és a társadalmi elvárások egyaránt hajtanak - írja a Manager Magazin cikke alapján a Világgazdaság .

Egyre többet plasztikáztat a magyar, plasztika plasztikai műtétek arcplasztika botox arcfeltöltés mellplasztika
Egyre többet plasztikáztatnak a magyarok, főleg a nők

A nem sebészeti beavatkozásoknál továbbra is a botoxinjekció a leggyakoribb a világ legismertebb plasztikai sebészeket tömörítő szervezete, az ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) legutolsó, 2017 nyarán a 2016. évi trendekről szóló felmérése szerint. A legnagyobb mértékben az intimplasztika (45 százalék), a has- (29), illetve felsőtestplasztika, valamit a saját zsír beültetésével elvégzett mellnagyobbítás (22-22) iránt nőtt az érdeklődés ebben az időszakban, de egyre többen végeztettek combplasztikát is, ahol 20 százalék éves bővülés volt megfigyelhető. A legnagyobb visszaesést - 28 százalékkal - a pénisznagyobbítás iránti igény produkálta.

2016-ban 23,6 millió kozmetikai beavatkozást végeztek

Mennyibe kerülnek ezek a műtétek? Mellplasztika 630 000-1,3 millió forint között. Orrplasztika 490 000-700 000 forint között. Szemhéjplasztika 250 000-350 000 forint között. Arcplasztika 740 000-1,1 millió forint között. Fül-, szemhéj-, ajakplasztika, hegkorrekció 100 000-350 000 forint között.

Ez 9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi adatot. A sebészeti terület 8 (10,4 millió), az egyéb szépészeti kezelések száma 10 százalékos (13,2 millió) bővülést mutatott. A piacot az Egyesült Államok, Brazília, Japán, Olaszország és Mexikó húzta, ezen országok együttes részesedése 41,4 százalékot tett ki, és a top 10-es mezőnyben helyet kapott még Oroszország, India, Törökország, Németország és Franciaország.

2016-ban a páciensek döntő többsége (86,2 százalék) nő volt, ami a beavatkozások fő arányait is meghatározta. A férfiak főként a szemhéj-, mellbimbó- és orrplasztika, valamint a zsírleszívás és a hajátültetés iránt mutattak érdeklődést az ISAPS adatai szerint.

Mennyit plasztikáztatnak a magyarok?

A magyar piac méreteiről nem állnak rendelkezésre pontos adatok, a sebészeknek ugyanis nem kötelező nyilatkozni a beavatkozásokról. Dr. Gacs János, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze a lap kérdésére elmondta: ezek közül azok maradnak hosszabb távon is palettán, amelyek megfelelnek a hazai kulturális jellemzőknek. A fenékplasztika például itthon is elérhető, de messze nem olyan gyakori műtét, mint például Brazíliában vagy az Egyesült Államokban.

Életkor alapján a szépészeti beavatkozásra jelentkezők igen széles közönségréteget jelentenek (10-70 év között, de gyermekkorban kizárólag az elálló fülek korrekcióját végzik el). A többség itthon is nő, bár az elmúlt húsz évben ugrásszerűen emelkedett a férfiak aránya, jelenleg 20- 30 százalék között lehet a 15 évvel ezelőtti öttel szemben.

Mit plasztikáztatnak a magyarok?

A leggyakoribb beavatkozás a nőknél a mellplasztika , azon belül is a mellnagyobbítás. Ezt követi a hasplasztika, a zsírleszívás, az orr-, a szemhéj- és az arcplasztika. Ambuláns beavatkozásként a ráncok kisimítására irányuló botox kezelés, illetve feltöltőanyagok beadása népszerű. Az elmúlt öt esztendőben erőteljesen emelkedett az intimplasztika és az intim terület műtét nélküli lézeres fiatalítása, ami az esztétikai változáson túl több egészségügyi problémára is megoldást nyújt.

Új és népszerű trend továbbá az idő múlását megállító vágás nélküli plasztikai beavatkozás: a különböző szálbehúzások, a saját zsírral történő arcfeltöltés, bőrgyógyászok által végzett lézeres bőrfiatalítás , a HIFU-kezelés (High-Intensity Focused Ultrasound, azaz nagy intenzitású fókuszált ultrahang) vagy rádiófrekvenciás arckezelés. A férfiaknál a nőies emlők korrekciója (gynecomastia), a has- és orrplasztika, a zsírleszívás, illetve 40 év felett a szemhéj- és arcplasztika a leginkább jellemző az FTC (Fine Thread Contour) szálbehúzás mellett.

Gyakori a fogyás utáni korrekció, továbbá a 45-50 év körüli korosztálynál a felső, illetve az alsó szemhéjak plasztikája, egyre nagyobb számban vannak továbbá azok, akik ráncfeltöltést, esetlegesen botoxkezelést vesznek igénybe. A homlok és a szem körüli ráncok kezelése botoxinjekcióval, a nevetőráncok feltöltése hialuronsavval a leggyakoribb.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: