Nagy bajt jelezhet a terhesség alatti vérzés

A magzatot és az anyát egyaránt veszélyezteti, ha terhesség során a méhlepény nem megfelelő helyen kezd fejlődni a méhben. Mi a teendő ilyenkor?

A placenta praevia, avagy elölfekvő lepény egyetlen fizikailag érzékelhető tünete a terhesség alatti vérzés. Hasi ultrahang segítségével ugyanakkor könnyen azonosítható az állapot, a diagnózis ismeretében pedig már meg lehet tenni a kellő óvintézkedéseket a szövődmények megelőzése érdekében.

A placenta praevia az anyát és a magzatot is veszélyezteti
A placenta praevia az anyát és a magzatot is veszélyezteti

Legsúlyosabb esetben, amennyiben erős vérzés jelentkezik, úgy a terhesség korától függetlenül azonnal császármetszést kell végezni. Az állapot mind a magzat, mind az édesanya életét veszélyeztetheti, ezért megeshet, hogy nem lehet megvárni a 37-38. hetet a beavatkozással.

Milyen módon csökkenthető a szövődmények kockázata? Van-e lehetőség a probléma megelőzésére? A témáról bővebben olvashat Betegségek A-Z rovatunk legújabb bejegyzésében ide kattintva.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció