A nap képe: 30 percig ugráltak, világrekord lett belőle

Csaknem 4 ezer együtt ugráló ember állította fel a szabadtéri trambulinozás Guinness-rekordját.

3935-en ugráltak együtt október 23-án Mexikóvárosban. A harminc percen át tartó szabadtéri trambulinozást bejegyezték a Guinness Világrekordok Könyvébe.

trambulin, világrekord
Ennyien még sosem trambulinoztak egyszerre. Fotó: MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán

Trambulin: hasznos vagy veszélyes?

Ahogy korábban megírtuk, a trambulinhasználatnak számos jótékony hatása lehet, ha nem játékként, hanem sporteszközként tekintünk rá. Egyebek mellett növelheti a fizikai állóképességet és erőnlétet, fejlesztheti az egyensúlyérzéket, de a szív egészségének megőrzéséhez is hozzájárulhat.

A trambulin jól bevethető a mozgáskoordinációs és motoros képességek fejlesztésére, valamint a törzs és a láb izmainak erősítésére, de stresszlevezetéshez is remekül használható. A biztonságos használat érdekében viszont mindenképpen be kell tartanunk néhány szabályt – főleg akkor, ha gyerekek ugrálnának a gumiasztalon.

Egyébként nem ez az egyetlen idén bejegyzett világrekord. Májusban például arról adtunk hírt, hogy világrekorder lett egy 84 éve ugyanott dolgozó férfi.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: