Koronavírus: így a legbiztonságosabb a szex

A koronavírussal leginkább sújtott New York város egészségügyi szervezete az élet minden területére készít útmutatókat a járvány idején, így a szex sem maradhatott ki. Sőt azt is megmondták, ki a legbiztonságosabb szexpartner, illetve mi az örömszerzés legbiztonságosabb formája.

Néhány nap alatt az Egyesült Államokban meg háromszorozódott a COVID-19-betegek száma, s így immár 69 ezer esettel a világ harmadik legfertőzöttebb országának számít. A betegek majd fele a keleti parti New York államban él, melynek területe másfélszerese Magyarország méretének, lakossága pedig pont a duplája. Jelenleg 33 ezer regisztrált esetről tudnak ott, fontos azonban, hogy ebből 20 ezer a világ egyik legsűrűbben lakott városában, New Yorkban van, ahol egyetlen négyzetméterre több mint 10 ezer ember jut. Ha így tekintjük, akkor nem véletlen, hogy szinte megállt az élet a metropoliszban, mindent megtesznek, hogy ne növekedjen az esetszám a mostaninál is nagyobb ütemben, pláne, hogy máris 280 áldozatot követelt a koronavírus-járvány.

Ebben a harcban komoly szerepet tölt be a város egészségügyi szolgálata, amely folyamatosan tájékoztatókkal bombázza a lakosságot, hogy az élet minden területére vonatkozó iránymutatásokkal segítsen fékezni a járványt. Ebből természetesen a szexuális élet sem maradhatott ki.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Testi szerelem koronavírus idején. Ha lehet leginkább meglévő partnerünkre szorítkozzunk - tanácsolják a szakemberek. Fotó: Getty Images

Fertőzőek-e a testnedvek?

Természetesen a legfontosabb kérés a NYC Health Departmenttől, hogy maradjanak otthon az emberek, de ha már intim együttlétekről van szó, feltétlenül tartsák észben, hogy a COVID-19 emberről emberre terjed, és alig két méternyi távolság is elég hozzá, hogy elkapjuk. A köhögés, tüsszentés útján távozó, a levegőben terjedő váladékok is elegendőek az átvitelhez. Így tehát nem kérdés, hogy a csókolózás mekkora kockázatot rejt. Hangsúlyozzák, nemcsak nyál útján terjedhet azonban a SARS-CoV-2. Bár hüvelyi váladékból és ondóból még nem, székletből már kimutatták a kórokozót a tudósok. Érdemes hozzátenni, hogy bár a koronavírus más típusai nem terjedtek hatékonyan szexuális úton, ám a mostaniról még nem állnak rendelkezésre ilyen adatok.

A legbiztonságosabb partner és módszer

Mindezek ismertetése után a metropolisz egészségügyi szolgálata kerek perec kijelenti, a legbiztonságosabb partnerünknek önmagunkat tekinthetjük, ebből pedig következik az is, hogy a maszturbálás a most választható legveszélytelenebb örömforrás, persze csak akkor, ha előtte és utána is jó alaposan, szappannal, meleg vízzel és legalább 20 másodpercig kezet mosunk. Emlékeztetnek, a tisztogatásból a szexuális segédeszközöket sem szabad kifelejteni, nem ajánlott azonban erős fertőtlenítők használata, hiszen azok irritálhatják a genitáliákat. Természetesen itt is a szappanos víz a megoldás.

Stresszoldásra is remek Akár fizikai, akár érzelmi stresszről van szó, a maszturbálás mind a kettőt segíthet enyhíteni a szakértők szerint. Ilyenkor ugyanis a szervezetben számos neurotranszmitter szabadul fel, amely az idegek és az izmok feszültségét is segít megszüntetni. Egy fárasztó, stresszes nap után a maszturbálás remek stresszoldó. Kattintson a részletekért.

Tartsunk szünetet

Önmagunk után a sorban a következő megbízható partner az, akivel együtt élünk. Így is megvan az esélye, hogy valamelyikünk elkapja és továbbadja a másiknak a koronavírust, viszont legalább nem terjesztjük tovább - jegyzik meg, hangsúlyozva: a szexet is beleértve kerülni kell minden kontaktust azokkal, akikkel nem élünk egy háztartásban. "Ha korábban rendszeresen online keresett partnert, vagy egyenesen a szexuális szolgáltatásaiból élt meg, akkor most gondolkodjon el rajta, hogy szünetet tart" - írják a dokumentumban, ajánlva a videórandikra, sextingre, azaz erotikus szöveges üzenetküldésre, és egyéb online, azaz biztonságosan végezhető módszerekre való átállást.

Védelem koronavírus idején

Ha mégis szexre kerülne a sor, akkor viszont az alábbi fontos tudnivalókra hívják fel a figyelmet:

  • Csókkal könnyű elkapni a koronavírust, főleg, ha a partner nem velünk él egy háztartásban.
  • Az ánusz szájjal történő izgatása szintén fertőzésveszélyes.
  • A kondomok és orális védőfóliák (dental dams) ugyan csökkenthetik a nyál- és a székletátvitelt, főképp orális vagy anális szex közben, de nem nyújtanak 100 százalékos védelmet.
  • A mosakodás, kézmosás most még fontosabb a szex előtt és után, mint valaha.
  • A szexjátékszereket is meg kell tisztítani szappannal és meleg vízzel.
  • A billentyűzetet, egeret, kijelzőket is mindig fertőtleníteni kell használat előtt, főképp, ha a cél az online örömszerzés.

Természetesen mindezeken túl nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy nemcsak a koronavírus, de egyéb szexuális úton terjedő betegségek miatt is fontos a megfelelő védelem, a partnerek körültekintő megválasztása, valamint a nem kívánt terhesség megelőzésére is gondolni kell - világjárvány ide vagy oda.

New York államban kialakult járványhelyzet "messze a legrosszabb" az Egyesült Államokban - olvassa el az erről szóló cikket társportálunkon, az nlc.hu-n.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.