Így hozhatjuk ki a legtöbbet a bezártságból

A koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak próbáljuk meg a jó oldalát nézni, és használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy pozitív irányba változtassunk személyiségünkön.

A már sokadik hete óta tartó bezártság hatására nem nehéz elhanyagolni magunkat, az élet rossz oldalát látni mindenhol. Pedig csak rajtunk múlik, mit kezdünk ezzel a helyzettel: akár sokkal jobb emberként is előbújhatunk otthonunkból a járvány végén! Mutatjuk, milyen apróságok segíthetnek ebben:

Válasszunk új hobbit!

Ki ne vágyott volna a koronavírus járvány előtt arra, hogy legyen végre egy kis szabadideje? Ez a szabadidő most sokaknak rendelkezésére áll, és bizony, mi döntjük el, mit kezdünk vele. Érdemes például új dolgokban elmélyedni, mondjuk egy új hobbira fordítani az ölünkbe hullott időt.

Teljesen mindegy, hogy futni, kötni, kertészkedni kezdünk-e el, vagy esetleg olyasmiben szerzünk jártasságot, amivel már régóta kacérkodtunk, mint például a tánc vagy a süteménykészítés, egy dolog biztos: új nézőpontból fogjuk szemlélni az életet és saját magunkat is. Ez pedig jót tehet a személyiségünknek!

Bárkinek megváltoztatható a személyisége Igaz, hogy folyamatos odafigyelés és beavatkozás kell hozzá, de megdőlt a hiedelem, hogy amilyen személyiséggel születtünk, azzal is kell beérni életünk végéig. Részletek itt.

Az olvasás "csodája"

Aki úgy dönt, olvasni szeretne, az gyorsan és akár anyagi ráfordítás nélkül is elkezdheti szabadidejét erre szánni. Elég csak leemelni egy könyvet a polcról, elővenni néhány régi folyóiratot vagy rákeresni az interneten arra a műre, amit már régóta el szeretne olvasni - számos irodalmi alkotás elérhető, ingyenesen olvasható vagy letölthető a világhálón.

Aki ezt túl magányos műfajnak érzi vagy azt sem tudja, hol is kezdje, annak érdemes egy online könyvklubhoz csatlakozni: itt a tagok megadott időn belül ugyanazt a könyvet olvassák el, majd megbeszélik a tapasztalatokat.

Az olvasás elménkre és lelkünkre is pozitív hatással van. Fotó: Getty Images
Az olvasás elménkre és lelkünkre is pozitív hatással van. Fotó: Getty Images

Szerelem a korona idején

A jelenlegi helyzetre sokan nem úgy gondolnak, hogy ebben az időszakban fognak rátalálni életük szerelmére, habár semmi sem lehetetlen. Sőt, most adott az idő és a lehetőség a nagy beszélgetésekre - telefonon vagy video chaten -, így el lehet mélyíteni egy néhány hetes ismeretséget, vagy akár ki lehet békülni olyasvalakivel is, akit még nem felejtettünk el.

A Thrive Global egyik friss cikkében azt írja, ha van párunk, az esélyt adhat, hogy erősebb, motiváltabb, jobb emberekké váljunk.

Legyünk hálásak

Sokaknak válik most bizonytalanná a munkája, lakhatása, sőt, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az egész élete. Ebben a helyzetben nehéz hálásnak lenni, de érdemes - akár a legkisebb dolgokért is. Mert a hála nemcsak jó érzéssel tölt el, hanem egy 2018-as tanulmány szerint hosszabb távon többek közt türelmesebbek, elégedettebbek, és összességében véve boldogabbak is lehetnek, akik hálát adnak.

Ezt egyszerűen megtehetjük: írjunk rövid hálaleveleket családtagjainknak, barátainknak (nem muszáj odaadnunk nekik, a hála megfogalmazása a lényeg), vagy jegyezzük fel minden nap azt a 3-4 pozitív dolgot, amiért aznap hálásnak érezzük magunkat.

Forrás: Thrive Global

Magyar divatcég mehet tönkre a koronavírus-krízis miatt. Hogy melyik márkáról van szó, azt az nlc.hu cikkéből tudhatja meg.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció