Mi a menstruációs fájdalom?

"Jobb dolgom is lenne annál, mint hogy havonta a díványon heverve kínlódjak."

Mit érezünk menzeszkor?

A fájdalom, amit a legtöbb nő érez a menstruáció előtt és alatt, a méhben és a méh környéki szervekben jelentkező izom-összehúzódásokra vezethető vissza. Ezek az összehúzódások a menstruációs ciklus természetes részét képezik. A méh izomzatának összehúzódásai segítik a méhfalon lévő nyálkahártyát leválni a méh belső faláról.

Mi a menstruációs fájdalom?
Mi a menstruációs fájdalom?

A menstruációs görcsök okozta fájdalmat tovább fokozhatják az alábbi tényezők:

  • hormonális változások magnéziumhiány
  • az alapvető fontosságú zsírsavak hiánya
  • a B6-vitamin hiánya

Miről árulkodik a menstruációs vér állaga? Részletek !

A menstruációval összefüggő tapasztalatok minden nő esetében egyéniek. Tipikus esetben a menstruációs fájdalom az alhasi részen jelentkezik. Egyes nők a hát alsó részén is éreznek fájdalmat. A menstruációs görcsöket gyakran kíséri fejfájás, kimerültség, puffadás, ingerlékenység és túlérzékenység a fájdalommal szemben.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: