Tudnivalók a hatékony fájdalomcsillapításról? (x)

A fájdalom kellemetlen érzés és negatív érzelmi élmény. A fájdalomnak számos formája van és egyénenként változó hiszen mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

A fájdalom azt üzeni a testnek, hogy valami nincs rendben.  Függetlenül a fájdalom kiváltó okától, ösztönösen hajlamosak vagyunk megpróbálni enyhíteni a fájdalmat, például a testtartás megváltoztatásával.

Lehetőség szerint, a legjobb megelőzni a fájdalom kialakulását. A fizikai aktivitás segíthet megelőzni a fájdalmat. Például a nyak és a váll területének nyújtása segíthet a fejfájás enyhítésében. Az akut fájdalom, mint például a fejfájás, általában magától elmúlik, de szükség esetén a gyógyszertárban kapható fájdalomcsillapítókkal is kezelhető.

forrás: https://www.freepik.com/
forrás: https://www.freepik.com/

Különböző típusú fájdalomcsillapítók

A fájdalmat mindig a tüneteknek megfelelően kell kezelni. A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók átmeneti láz– és fájdalom kezelésére használhatók.

A fájdalomcsillapítók közé tartoznak a nem-szteroid gyulladásgátlók mint például az ibuprofén.

paracetamol hatóanyag-tartalmú gyógyszerek is alkalmasak láz-és fájdalomcsillapításra, gyulladás csökkentő hatásuk viszont elhanyagolható.

A nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csökkentik a gyulladást, enyhítik a fájdalmat és csillapítják a lázat. Az ibuprofén a gyulladásos neurotranszmitterek blokkolásával befolyásolja a gyulladásos reakció kialakulását. 

forrás: https://www.freepik.com/
forrás: https://www.freepik.com/

Fájdalomcsillapítás az Ibumax-al

Az Ibumax hatóanyaga az ibuprofén amely láz-és fájdalomcsillapító valamint gyulladás csökkentő hatással is rendelkezik. Hármas hatásának köszönhetően, hatékonyan enyhití a fájdalmat, csillapítja a lázat és csökkenti a gyulladást.

Enyhe-közepesen erős és gyulladással kisért fájdalom csillapítására is alkalmas. Alkalmazható fejfájás, hátfájás, fogfájás, vagy akár menstruációs fájdalom csillapítására is.

A fájdalomcsillapítók alkalmazása akkor a leghatékonyabb, ha a lehető leghamarabb és a megfelelő dózisban kezdik el a kezelést.

A fájdalomcsillapító használata előtt, a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: