Így marad feszes a bőr

A feszes bőr legalább olyan fontos, mint az, hogy mit mutat a mérleg, de a legjobb, ha a kettő összhangban van.

Rengeteg ember akad, aki szeretne lefogyni, de közben retteg tőle, hogy a testsúlycsökkenés a bőr megereszkedését okozhatja. Sajnos az aggodalom jogos, a hirtelen és nagy fogyás után a bőr veszít feszességéből, hiszen nem képes elég gyorsan alkalmazkodni a kisebb beborítandó felülethez.

Ugyan a bőr rendkívül rugalmas élő szerv, de így is időre van szüksége, hogy a változásokra reagáljon. Ha a fogyás lassú, a bőr a megfelelő ütemben húzódik vissza, de hirtelen fogyás esetén nem ugrik össze azonnal.

Idővel - ha nem túl nagy a megereszkedés - ismét feszes lesz, de sokan pánikba esnek, és szeretnék elkerülni ezt az átmeneti időszakot. (Arra azonban nem kell számítani, mint egyes esetekben a műtéti úton való súlycsökkentés után, hogy a felesleges bőrt redőkben fog lógni, s el kell távolítani. Az ugyanis extrémitás.)

Valóságos csodaszer a heti ötszöri 30 perces testmozgás, mert csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, a 2. típusú cukorbetegség, a demencia és bizonyos ráktípusok kialakulásának a veszélyét legalább 30 százalékkal. Ugyanakkor a fizikai aktivitás nem mozdítja elő a fogyást. Részletek! Annak érdekében, hogy megkíméljük magunkat a kellemetlen bőrnyúlástól, érdemes odafigyelni, hogy megfelelő ütemben veszítsük el a kilókat. Heti fél-egy kilogramm tömegcsökkenés mondható ideálisnak, e fölött már jelentősnek számít a fogyás mértéke.

Érdemes a fogyókúra alatt különösen odafigyelni, hogy a bőr megfelelő gondoskodást kapjon. Egy tengeri sóval és ásványi anyagokkal dúsított forró fürdő például ideális a feladatra, akárcsak egyes, boltokban kapható bőrfeszesítő krémek.

A normális fogyás, amellyel a bőr is feszes marad, heti fél-egy kilogramm

A normális fogyás, amellyel a bőr is feszes marad, heti fél-egy kilogramm Az is fontos, hogy a fogyás idején is megfelelően étkezzünk, azaz sok kollagént és elasztint fogyasszunk, tehát fehérjedús ételeket (például tejet, a sajtot, dióféléket vagy halat és a tofut) tartsunk az étlapunkon.

Természetesen a műtéti beavatkozás is rendelkezésre áll, de ez tényleg csak a végső megoldás. Olyan esetekben érdemes elgondolkodni rajta, amikor a fogyás olyan mértékű (például 50 kilós), amely után nincs remény a bőr feszességének visszaállítására, illetve egészségügyi, higiéniai okokból is indokolt a bőr hozzáigazítása a testhez.

Forrás: Doctor Tipster

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: