Így ébredhetünk kisimult arcbőrrel

A pihentető alvás segíti a bőrsejtek regenerációját, energiával tölti fel a szervezetet, csökkenti az öregedés látható jeleit. Ugyanakkor alvás közben akár fel is gyorsíthatjuk a bőr öregedését, ha nem vigyázunk.

Mutatjuk, milyen házi praktikákkal vehetjük fel a harcot a ráncokkal szemben.

Ha hason fekve alszunk, arcunkat folyamatos nyomás éri, ami "elnyomhatja" a bőrt, emiatt pedig reggelre barázdás arccal ébredünk. Ezek a barázdák idővel kisimulnak, viszont ez az alvási pozíció így is kifejezetten gyorsítja a ráncok kialakulását, mivel rontja a bőr mikrokeringését. Érdemes tehát inkább rászokni a háton alvásra. Ha ez nem megy, még mindig beszerezhetünk speciális párnát, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megakadályozza az arcbőr idő előtti ráncosodását. Ebből több típus is létezik, általában speciális ergonómiával és bevonattal, amely kifejezetten a bőr állapotának megóvását szolgálja.

Emellett az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy párnahuzatunkat selyemre vagy szaténra cseréljük. Már önmagában ez az apróság rengeteget segít abban, hogy a bőr éjszakai gyűrődését megakadályozzuk. Amennyiben pedig igazán tiszta és egészséges bőrt szeretnénk, párnahuzatunkat 3-4 naponta cseréljük le.

Arcbőrünk számára hasznos, ha háton fekve alszunk éjszaka
Arcbőrünk számára hasznos, ha háton fekve alszunk éjszaka.

Nem mindegy, milyen az esti rutinunk

Lefekvés előtti arcápolási rutinunkba érdemes lehet beépíteni valamilyen retinolt tartalmazó készítményt. A retinol az A-vitamin előanyaga, amely stimulálja a kollagéntermelést. Figyeljünk rá, hogy először mindig alacsony koncentrációjú retinolos termékkel kezdjünk, majd fokozatosan haladjunk az erősebbek felé. Szintén fontos, hogy mindig használjunk mellé nappalra fényvédőt, mivel fokozza a bőr fényérzékenységét.

Arra is figyeljünk, hogy bőrünk típusának megfelelő krémet, szérumot használjunk éjszakára. Ha túl tömény, zsíros terméket választunk, egyes bőrtípusoknál feleslegesen eltömheti a pórusokat, szárazabb bőrnél viszont a túl könnyed, vizes állagú termékek nem hidratálhatnak megfelelően, így reggelre száraz, feszülő bőrrel ébredhetünk. Örök szabály, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni: soha ne feküdjünk le sminkben, mert ez az egyik legrosszabb, amit a bőrünkkel tehetünk. Aki rendszeresen kihagyja az esti arctisztítást, szinte biztos lehet benne, hogy bőre hamarabb és látványosabban fog öregedni.

Teremtsük meg a legjobb körülményeket

Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő körülményekről, hogy az alvásunk tökéletesen pihentető legyen. Aludjunk zajmentes, sötét környezetben, illetve ne legyen túl meleg a szobában, az elektromos kütyüket, telefont, tabletet pedig lehetőség szerint ne használjuk már lefekvés előtt.

Forrás: health.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: