Hogyan óvja bőrét kozmetikai beavatkozások és műtétek után (x)

Sokan nem gondolnak rá, de még egy kozmetikai kezelés, mint a mezoterápia vagy a mikrodermabrázió, illetve egy hegkezelés után is szükség van utókezelésre. Ennek célja, hogy gyorsítsuk a gyógyulási folyamatot, és megnyugtassuk a kezelés során irritált bőrt.

A kozmetikai kezelések hatása a bőrre

Egy kozmetikai kezelés során a bőr gyakran nagy igénybevételnek van kitéve. Gondoljunk csak a mikrodermabrázióra, ahol mechanikai úton – vagyis apró kis kristályocskák segítségével – kerül eltávolításra a bőr felső, elhalt hámrétege. Egy másik, napjainkban igen népszerű kezelés, a mezoterápia során pedig tűszúrások segítségével jutnak a bőrbe a megfelelő hatóanyagok.

Bár ezek a kezelések nagy mértékben javítják a bőr állapotát, maguk is olyan hatást fejtenek ki, amit érdemes otthon is kezelni azért, hogy az elsődleges terápia hatása jobb és tartósabb legyen.

Kozmetikai kezelések utáni teendők

A kezelés jellegétől függően több dolgot is tehetünk azért, hogy az adott kozmetikai beavatkozás hatásfokát javítsuk, illetve, hogy megnyugtassuk a bőrt. Használhatunk például nyugtató hatású készítményeket – ezekről a kezelést végző szakembertől kérhetünk információt. Hegek kezelésére pedig különféle, a hegesedést segítő gélek is a rendelkezésre állnak, amikhez patikákban juthatunk hozzá.

Ugyanilyen fontos, hogy mit ne tegyünk egy-egy kozmetikai kezelés után. Ilyenkor mindenképpen kerülni kell a közvetlen napfényt és a szoláriumozást, de az uszoda és a szauna is tiltott ebben az időszakban.

A polarizált fény jótékony hatása a kozmetikai kezelések, műtétek után

Egy kozmetikai kezelés vagy egy műtét után visszamaradó heg esetében az esztétikai oldal éppolyan fontos, mint az orvosi értelemben vett gyógyulás. Egy csúnya, látványos heg, vagy egy kozmetikai kezelés utáni irritált bőr ugyanis komoly lelki problémákat okozhat, ha nem kezeljük őket megfelelően.

A polarizált fény jótékony hatásának köszönhetően ezek az elváltozások - hegek, égési sérülések, irritációk - jelentősen és tartósan csökkenthetőek, hogy a bőr újra ép és egészséges legyen, és hogy a használója visszanyerje önbizalmát.

Olvassa el sorozatunk további cikkeit is!

 • Hogyan tüntessük el a császármetszés utáni heget?
 • Hogyan segítse gyermeke gyógyulását a természet segítségével?
 • A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

  Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
  Frontérzékeny lehet!
  Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
  Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
  Headache illustration
  Fronthatás: Nincs front
  Maximum: +29, +35 °C
  Minimum: +14, +20 °C

  Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

  Egészséget befolyásoló hatások:

  Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)