Egyszerű, gyógyszermentes megoldás a ritkuló hajra (x)

A fokozott hajhullás mindenkinek problémát jelent, senki sem mutogatja szívesen ritkuló haját. Vajon mit tehetünk a dús hajért, míg a tudomány elő nem áll a mindenkin segítő hajnövesztő szerrel?

Miközben sokan kifejezetten férfiasnak tartják a tar koponyákat – elég, ha a folyton akcióhős szerepeket játszó Bruce Willis kopasz fejére gondolunk – legalább ugyanennyien szenvednek a fokozott hajhullás következtében megritkult haj miatt. Érthető módon szinte nincs olyan nő, akit a hajkoronájának ritkulása ne zavarna, ám a férfiak inkább három csoportra oszthatók. Egy részük a kopaszra borotválásban látja a megoldást, más részüket egyáltalán nem zavarja fejtetőn eltűnő haj, ám a legnagyobb csoportot náluk is azok alkotják, akik szívesen tennének valamit a ritkás haj, a kopasz foltok ellen.

Miért hullik a hajunk?

A haj nem elhalt szaru, hanem élő szövet, melyből mi csak a változatos színű és hosszúságú keratinszálakat látjuk egymás fején. Míg egy hajszál élete férfiaknál 4-5, nőknél 6-7 évig tart, addig egy hajhagyma életünk során körülbelül 10-12 hajszálat tud növeszteni. Ráadásul hajunk állapotát nagyon sok külső tényező is befolyásolja, a máj- vagy éppen légúti megbetegedések mellett a gyulladásos problémák, bőrpanaszok, lázas állapotok, de még a vérszegénység is hajhullást okozhat. A fizikai vagy lelki stressz, egyes gyógyszerek mellékhatása, mikrotápanyagokban hiányos táplálkozás is ritkuló hajjal járhat. Kétségkívül a hormonok a leginkább felelőssé tehetők hajunk elvesztésében. A korai kopaszodást sokan tartják a férfiasság jeleként számon, és nem is tévednek nagyot: a tesztoszteron, azaz az abból képződő anyagok felelőssé tehetők azért, hogy blokkolódik a hajhagymák tápanyag-ellátása, nem képződnek újra a kihulló hajszálak. Negyven éves kor felett a férfi nemi hormonok további elváltozásokat is képesek okozni a fejbőrön, ami szintén kopaszodáshoz vezethet.

A ritkuló haj problémája a nőket is jócskán érinti

Jogosan gondolnánk, hogy a női nemi hormonok ezzel ellentétes hatást váltanak ki. Ez így is van, ám a ritkuló haj problémája a nőket is jócskán érinti, még ha a kopaszodás az esetükben nem is olyan mértékű, mint a férfiaknál. A női hajhullás okai a terhesség alatti hormonális változásoknak, illetve a menopauza utáni ösztrögénhiánynak tudhatók be.

Hajnövesztő szerek: egyelőre még gyerekcipőben járnak

A kopaszodás az egyik leginkább zavaró probléma, amire férfiak és nők is szívesen használnának olyan szert, amitől hajuk ismét a régi lehet. Sajnos, a hajhullás rendkívül szerteágazó okai miatt még nem sikerült feltalálni olyan szert, amely egyértelműen hozná a kívánt hatást. A terápiák sokszor drágák, csak átmeneti hatást hoznak, esetleg élethosszig kellene alkalmazni azokat vagy pedig komoly mellékhatásokkal járhatnak. Ezeket sokan nem szívesen vállalják fel, érthető okokból.

Mégis, hogy lehet újra dús hajunk?

Mivel a ritkuló haj komoly problémákat is jelezhet, érdemes szakértőket felkeresnünk, akik megállapítják, miért tűnnek el a hajszálaink. Azonban erre az átmeneti időre is van megoldás, ha szeretnénk ismét dúsabb, erősebbnek, vastagabbnak látszó hajszálakat magunkat, ráadásul teljesen természetes úton, vegyi anyagok nélkül. A Super Million Hair nevű készítmény rafináltan, javarészt optikai módon, mellékhatásoktól mentesen éri el, hogy hajunk ismét a réginek látszódjon, és akár a kisebb kopasz foltok is eltűnjenek. Mi a titka? A készítmény két komponense együtt alkalmazva mutatja hajszálainkat vastagabbak, hajunkat dúsabbnak. Ehhez először a 0,3-0,5 mm hosszúságú, antibakteriális, növényi rostkeveréket tartalmazó dobozt kell használnunk a hajunkra. A szabad szemmel szinte alig látható, természetes növényi rostocskák a sztatikus elektromosság révén gyakorlatilag azonnal rátapadnak a hajszálakra, majd pedig a készletben található speciális rögzítővel kell néhány könnyed mozdulattal befújni a hajat, és már készen is vagyunk! Mindössze tíz másodperc alatt úgy érezheti magát, mintha kicserélték volna – és ismét fogadhatja az elismerő szavakat frizurája miatt!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)