Anyajegyei miatt csúfolták a fiatal lányt

Ma már kifejezetten büszke testére a modell, akit sokáig dalmatának csúfolták veleszületett bőrbetegsége miatt.

Az ukrán-libanoni Yulianna Yussef testének nagy részét egy veleszületett rendellenesség miatt hatalmas anyajegyek borítják. A 25 éves nő azt mondja, ma már elégedett a testével és teljes mértékben elfogadta magát, ám gyerekként sok bántást kapott kortársaitól.

A melanocytás naevus nevű születési rendellenesség a csecsemők nagyjából 1 százalékát érinti, ám a legtöbb esetben az anyajegyek nem olyan kiterjedtek, mint Yussef testén. Az anyajegyek általában fokozott szőrösödéssel is együtt járnak. A foltoknak a legtöbb esetben nincs komolyabb szövődményük, ám rendkívül erős viszketést okozhatnak.

Yussef azt mondja, egészen nyolcéves koráig nem is igazán zavarták anyajegyei. Akkor azonban egyre többen kezdték el csúfolni kinézete miatt, sőt voltak olyan szülők, akik kifejezetten megtiltották gyerekeiknek, hogy a lánnyal játsszanak, mert azt gondolták, hogy a foltok fertőzőek.

A mélypontra 14 évesen jutott el, amikor az iskolába járáson kívül csak este, a sötétben merte elhagyni az otthonát, hogy elkerülje a kegyetlen beszólásokat. De Yussef sokáig attól is félt, hogy bőre miatt egy fiú sem lesz majd, aki járni szeretne vele.

"Volt, hogy dalmatának, zsiráfnak vagy éppen koszosnak csúfoltak. Azt gondolták, ha közel jönnek hozzám, vagy ha akár csak beszélnek velem, akkor majd elkapják tőlem az anyajegyeket" - nyilatkozta korábban a Daily Mirrornak.

Az évekig tartó rejtőzködés és szégyenkezés után mára megtanulta elfogadni és szeretni magát. Mindebben pedig véleménye szerint nagy szerepe volt annak is, hogy Instagram-oldalán nyíltan vállalja követői előtt a testét. Mint mondja, a pozitív visszajelzések jó hatással vannak önbizalmára.

Forrás: Dail Mail

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)