A fiatalok fele nem használ dezodort

Meglepő eredményt hozott egy friss felmérés: a Z generáció tagjainak 40 százaléka már nem használ hagyományos dezodort.

Ahogy minden új nemzedék, úgy a Z generáció tagjai is szeretnek változtatni bizonyos dolgokon. Többek között a dezodorhasználati szokásaik is különböznek az eddigi generációkétól - derült ki egy friss kutatásból. A felmérés adatai szerint az 1995 és 2009 között született fiatalok 40 százaléka nem használt még hagyományos dezodort vagy izzadásgátlót. Ugyanez igaz az Y generáció, vagyis a 25-34 évesek 31 százalékára is. Továbbá a 35-44 évesek 22 százaléka, míg a 45 felettieknek csupán a 16 százaléka nem használt ilyen termékeket az elmúlt 30 évben.

dezodor, izzadásgátló, természetes összetevők, bio, organikus termék, vegyszermentes termék, Z generáció, fiatalok
A fiatalok a természetes összetevőket részesítik előnyben. Fotó: 123rf

A fiatalok alakítják a termékpalettát

Egyre trendibbek a " természetes dezodorok ", és folyamatosan nő a kereslet a természetes, bio, kémiai anyagoktól mentes izzadásgátló termékekre is a Z generáció tagjainak körében. Rájuk pedig már csak azért is érdemes odafigyelni, mert óriási vásárlóerőt képviselnek: 2,6 milliárdan vannak, és nagyjából 44 milliárd dollárt költenek évente. Ez a generáció jelentősen befolyásolja, hogy milyen termékeket dobnak piacra az egyes márkák, sőt a marketingtrendek alakulásában is szerepet játszik.

A természetes izzadásgátlóké a jövő?

Dezodor vagy izzadásgátló: melyik a jobb? A válaszért kattintson ide!

"Magam is azt tapasztalom, hogy a fiatalabb generáció tagjai jobban odavannak egy termékért, ha az bio, kémiai anyagoktól mentes és természetes. De ettől még nem gondolom, hogy a többi dezodor súlyos betegségeket, például rákot okozhatna" - fogalmazott dr. Christine Ko bőrgyógyász, a Yale Egyetem professzora. Hozzátette azonban, hogy az izzadás mértéke mindenkinél különböző, de alapvetően nem is a verejték, hanem a bőrünkön tanyázó baktériumok lehetnek a kellemetlen testszag felelősei.

Forrás: dailymail.co.uk

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +3 °C

Felhőátvonulások lesznek jellemzők több-kevesebb napsütéssel. Többfelé lehet zápor vagy hózápor. Erős, viharos lesz az északi szél, 3, 8 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden hidegfront hat a szervezetre. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, hasi görcs és emellett görcsös fejfájás is jelentkezhet. Alvásproblémák léphetnek fel, sokan ok nélküli idegi feszültséget, ingerlékenységet tapasztalhatnak. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, rontja a komfortérzetet, és továbbra is fennáll a megfázás veszélye. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: