A fogfúrás forradalma

Amennyiben eddig valaki azért halogatta a fogászati kezelést, mert félt a fájdalomtól, viszolygott a fogorvosi fúró hangjától, esetleg tartott az érzéstelenítéstől, immár számára is megnyugtató megoldással szolgálhatunk.

Amennyiben eddig valaki azért halogatta a fogászati kezelést, mert félt a fájdalomtól, viszolygott a fogorvosi fúró hangjától, esetleg tartott az érzéstelenítéstől, immár számára is megnyugtató megoldással szolgálhatunk.

Egy napjainkban feltalált svéd anyag, melyet kíméletes kárieszeltávolító rendszernek nevezünk, fölöslegessé teheti az érzéstelenítést és a fúró használatát. Az USA-ban már tíz éve kísérleteznek a megfelelő anyag előállításával, ám a sikert mégis a skandinávok aratták le. Az eljárás újdonsága ellenére óriási sikert arat a nyugati országokban, már hazánkban is alkalmazzák.

Lényege, hogy a fogat nem fúróval tisztítják meg a szuvas résztől, így érzéstelenítő használata sem indokolt. A lyukas fogba helyezve a zselészerű anyag a szuvas részeket - és csakis azokat! - maradéktalanul feloldja, majd az "olvadékot" egy speciális műszerkészlettel a fogorvos egyszerűen eltávolítja. A kezelés maga teljesen fájdalommentes, zajtalan és egyszerű, s bár kicsit tovább tart, mint a hagyományos fúrás, de ezt a páciensek - épp a kellemetlenségek hiányában - rövidebbnek érzik.

Az anyag összetevőinek ismeretében elmondható, hogy az semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre, a szájüregre, illetve a fogakra. Az egészséges fogszövetet még tízszer hosszabb behatási idő után sem károsítja. Ezzel a módszerrel - mivel abszolút szövetbarát - lehetővé válik az érzéstelenítőre allergiások kezelése is. Mivel a beteg fogállomány és az egészséges fogállomány egy része szabad szemmel nem különíthető el biztonsággal, ezért fúróval minden esetben többet távolítunk el a fogból, mint az szükséges lenne. Ez pedig egyes esetekben az idegkamra megnyitásához és gyökérkezeléshez is vezethet. Ezzel ellentétben az új és kíméletes kárieszeltávolító rendszer sehol nem hatol az egészséges fogszövetbe. Így ennek segítségével a legmélyebb szuvasodások, illetve a gyökérkárieszek is biztonsággal és fájdalmatlanul (!) kezelhetők.

Ajánlható a fentebb javasoltakon kívül terhesség alatti fogászati kezelések alkalmával az érzéstelenítő esetleges káros hatásainak kivédésére, illetve gyermekeknek, akiknél a fúró látványa még visszarettentőbb, mint felnőtteknél. Azonban általánosságban elmondható, hogy mindenkinek feltétlenül ajánlott, aki eddig félt a fogászati kezeléstől vagy csak egyszerűen szívesebben választja a kényelmesebb és fájdalmatlan megoldást. IX.évf./9.szám

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: