Új dolog derült ki a női főnökökről

Egy több minisztérium bevonásával működő szakbizottság 200 ezer névtelen önkéntes alkoholfogyasztási szokásait figyelte meg 2013 óta. A most közzétett vizsgálat eredményei sok előítélet megdönthetnek.

Meghökkentő felmérés a munkahelyi alkoholfogyasztásról

Guillaume Airagnes, a párizsi Georges Pompidou kórház orvosa és az Inserm alkohol- és drogfüggőséget vizsgáló tudományos központ vezető munkatársa ismertette a legfrissebb kutatás eredményét. Ebből kiderül, hogy a munkavállalók közel negyedét kitevő, úgynevezett köztes státuszban lévők 23 százaléka rendszeresen fogyaszt alkoholt munkavégzés közben, és a munkahelyi ivók 8,3 százaléka nő. Korábban az volt a közhiedelem, hogy csak a fizikai munkát végző, alacsony képesítésű dolgozók "hangolják" magukat a melóra egy-két sörrel vagy felessel. De ez nem igaz - írja cikkében a hvg.hu .

A női főnökök 12%-a rendszeresen iszik, alkohol alkoholfogyasztás túlzott alkoholfogyasztás alkoholizmus ivás munkahelyi alkoholfogyasztás
A magas beosztású női vezetőkre jellemző leginkább a túlzott alkoholfogyasztás

A felsőfokú végzettségűek ugyanúgy isznak

A vizsgálat arra mutat rá, hogy az alkoholizmus szinte azonos szintű minden munkavállalói kategóriában. De különösen magas azok között, akik nem kiszolgáltatott beosztottak, de nem is hatalommal rendelkező főnökök, vagyis afféle köztes státuszban lévő munkavállalók. Tehát valahol a hierarchia közepén vannak.

Ebbe a kategóriába sorolandók a kórházi főnővérek vagy főápolók, továbbá a bankok és a biztosítási ügynökségek ügyfélszolgálatán dolgozók. Nekik sokszor kell elégedetlen, ideges emberekkel, például betegekkel vagy reklamáló fogyasztókkal személyesen találkozniuk.

A női főnökök 12 százaléka rendszeresen iszik

Guillaume Airagnes kutatásvezető szerint ez permanens stresszállapotot okoz , amelyet sokan csak alkohol fogyasztásával tudnak feloldani. Még néhány érdekes részlet: a hölgyek között a magas beosztásban lévő vezetőkre jellemző leginkább a túlzott alkoholfogyasztás , a női főnökök 12 százaléka rendszeresen iszik. A se nem főnök, se nem beosztott középkategóriás férfi munkavállalókra a rendszeres, mérsékelt ivás mellett az időnkénti "binge drinking", vagyis a tudatosan gyors lerészegedés jellemző.

Mennyi alkohol túl sok? Az alkoholfogyasztók több mint 2 százalékának lesz alkoholproblémája, ha nem tartja be az alábbi ajánlásokat, ettől függetlenül előfordulhat, hogy az alkoholfogyasztás teljes kizárására van szükség. Amikor megpróbáljuk meghatározni az alkoholfogyasztási szokásokat, valószínűleg az az első felmerülő kérdés, hogy "mennyit lehet?", "mennyi a túl sok? ".

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)