Így próbálják leszoktatni a gyerekeket a cukros italokról

A vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők és az energiaitalok káros hatásaira figyelmezteti az iskolásokat és az óvodásokat a március 20-ától és 24-éig tartó Happy-hét.

Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. A programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott.

Az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, amelyen 10 darab 150 ezer forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. A Happy-hét hatását és eredményességét egy pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével mérik majd fel – az ezt kitöltők között 20 darab 20 ezer forintos könyvutalványt sorsolnak ki.

kislány vizet iszik
A vízivást népszerűsítik a héten az óvodákban és az iskolákban. Fotó: Getty Images

Fókuszban az egészségre nevelés

A tematikus egészséghetet az intézmények minden évben a március 22-ei víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze. A gyerekek játékos tanórákon és foglalkozásokon, valamint sporteseményeken tanulhatnak a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, illetve a cukros üdítők és az energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről.

Ezen programok megszervezéséhez az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, amelyek egész évben korlátlanul hozzáférhetőek ezen a weboldalon. A Happy-hét rendezvénnyel egyébként eddig átlagosan 76 ezer fiatalhoz jutottak el évente a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra