Ételek, amiket gyakran hamisítanak

Egyes gyártók alacsonyabb minőségű hozzávalókat, adalékokat kevernek a termékeikbe, ami nemcsak azért rossz, mert nem azt kapjuk, amiért fizettünk, hanem azért is, mert az egészségünkre is rossz hatással lehetnek.

Méz

A mézet például kifejezetten gyakran hamisítják, mivel nem olcsó. A legtöbb esetben különféle cukrokkal ütik fel, például nádcukorral, répacukorral vagy kukoricasziruppal. Éppen ezért amikor csak tehetjük, vásároljunk termelői mézet. A Bee America szerint van egy gyors és egyszerű teszt arra, hogy megállapítsuk, milyen minőségű a méz, amelyet vettünk: egy teáskanálnyit öntsünk egy pohár vízbe, és nézzük meg, hogy mi történik. A jó minőségű mézet el kell keverni, hogy feloldódjon a vízben, míg a hamisított, illetve gyenge minőségű magától feloldódik keverés nélkül is.

Fahéj

A megvásárolt fahéj sem mindig eredeti, a Bon Appetit magazin szerint például az amerikai piacon kapható fahéj nagy része valójában cassia kéreg, amely egy örökzöld teaféle, és erőteljesebb íze van a fahéjnál. A ceyloni fahéjrudakat őrlés előtt egyszerű megkülönböztetni, mivel a fahéjrúd vékony, és papírszerűen felpöndörödik, míg a cassia csupán egy darab lapos kéreg.

Ezeket az élelmiszereket hamisítják a leggyakrabban
A valódi fahéj vékony, felpöndörödő rúd

Kávé<br /><strong></strong>

A kávéval szintén legyünk körültekintőek, mivel szinte bármit belekeverhetnek, ami por állagú és barna, hogy növeljék a súlyát - például kukoricát, ágakat vagy árpát. A legjobb ötlet, ha őrölt kávé helyett szemeset veszünk, és otthon daráljuk meg.

A kávéban sok az egészséges antioxidáns, de fogyasztásakor a legtöbben nem aknázzák ki az italban lévő lehetőségeket. Hogy lesz a legegészségesebb a kávé? Kattintson!

Olíva olaj

Az olíva olaj is a gyakran hamisított ételek közé tartozik, és sajnos attól, hogy a címkére ráírják, hogy extra szűz, még nem feltétlenül van így, mivel egyes gyártók más növényi olajokat is kevernek bele. Mielőtt megvesszük az olajat, ellenőrizzük a szüretelési időt a címkén - ha nem tüntették fel, inkább ne vegyük meg. Nézzük meg azt is, hogy található-e az üvegén a csomagolás helyéről származó ellenőrzőpecsét.

Halak, halkonzervek

A halak, halkonzervek esetében sem ritka, hogy mást adnak el, mint amit a csomagoláson írnak. Ha például a fajtához képest szokatlanul olcsó bármilyen halas termék, akkor ez már mindenképpen intő jel lehet.

Forrás: care2.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)