Az öt legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcs

A nyárnak számtalan ízletes gyümölcsöt köszönhetünk, de azt sokan tudják, hogy ezekből sem fogyaszthatunk büntetlenül akármennyit, hiszen bizonyos fajtáknak magas a szénhidráttartalma. Vannak azonban olyan gyümölcsök is, amelyekben kevés a cukor, így ezek kerülhetnek gyakrabban is az asztalra.

Avokádó

Ha azt kérnénk, hogy most gondoljunk egy egészséges gyümölcsre, valószínűleg a legtöbben nem az avokádót mondanák először. Márpedig egy szem nyers avokádó egészséges zsírokban gazdag, és mindössze egyetlen gramm cukor található benne.

Ez az 5 legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcs
Az avokádóban csupán 1 gramm cukor van

Vörösáfonya

Egy csészényi nyers vörösáfonya csak 4 gramm cukrot tartalmaz - nem véletlenül olyan népszerű gyümölcs.

A nyári melegben nő az elfogyasztott ételek miatti fertőzésveszély, a mosatlan zöldség és gyümölcs pedig különösen jelentős kockázatot jelent. Ezek közül nem mindet lehet ugyanúgy megmosni, hogy biztonságosak legyenek. Alábbi cikkünkből megtudja, mit hogyan érdemes megtisztítania.

Málna

Nemcsak a medvék kedvence, fogyasszuk mi is gyakran! A gyümölcsök közül az egyik legmagasabb rosttartalmú finomság, cukor viszont alig van benne - egy csészényi málna csak 5 gramm cukrot tartalmaz.

Szeder

Szintén finom, magas a rosttartalma és nagyon egészséges, csészénként mindössze 7 grammos cukortartalommal.

Eper

A szederrel megegyező cukortartalmú epret is érdemes rendszeresen fogyasztani. Igazi vitamindús csemege: mindössze egy csészényi eper elmajszolásával bőven fedezzük az ajánlott napi C-vitamin bevitelünket.

Forrás: www.womenshealthmag.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: