A nap képe: Gulyás kenyérrel ünnepel idén az ország

A balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Gulyás kenyere lett 2022-ben a Szent István-napi kenyér.

A hagyományhoz híven augusztus 1-jén bemutatták az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó ételeket: a Szent István-napi kenyeret, Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is.

kenyér, augusztus 20, nemzet kenyere, Szent István-napi kenyér
A balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Gulyás kenyere lett 2022-ben a Szent István-napi kenyér. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A díjazott Szent István-napi kenyereket Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke mutatta be. A két kategóriában meghirdetett verseny nyertese a Szent István-napi kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Gulyás kenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyér lett. Mindkét kategóriában csak adalékmentes termékekkel lehetett indulni.


Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a díjak átadása után megjegyezte, hogy Magyarország élelmiszerbiztonsága – beleértve a gabonaellátást is – a történelmi aszály ellenére is biztosított.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)