Hány napig léböjtkúrázzunk?

Szervezetünk megtisztulása, szervezetünk munkájának könnyítése érdekében időnként jó döntés lehet egy-egy léböjtkúra. Ennek szabályairól a dietetikust kérdeztük.

Ha valaki egy héten mindig adott napon tart gyümölcsnapot, léböjtöt, abból semmilyen kárunk nem származik, a szervezet a raktáraiból ugyanis fedezi többi szükségletét. A hosszabb kúrák, illetve krónikus betegségek esetén azonban kivizsgálásra és dietetikai tanácsokra van szükség, mielőtt belevágunk. A többi tudnivalóról se feledkezzünk meg: Turcsák Katalin dietetikus szedte össze a legfontosabb információkat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: