Sokan szakítanak a házimunka miatt

Az amerikaiak harmada szakított már a párjával a takarítás vagy a házimunka miatt - derült ki egy kétezer fő bevonásával készült kutatásból.

Az eredményekből az is kiderült, hogy tízből heten nem randevúznának vagy házasodnának össze olyan partnerrel, aki rendetlen, illetve környezetére igénytelen.

vita veszekedés, házimunka, párkapcsolat,
vita veszekedés, házimunka, párkapcsolat,

Gyakori válóok a házimunka

Mitől függ, mennyi házimunkát vállal a férj? A választ itt találja!

A válaszadók fele úgy nyilatkozott, hogy frusztrálja őket, ha lakótársuk vagy párjuk nem segít nekik a házimunkában. 42 százalékuk azt állította, hogy megosztják a feladatokat otthon, de ez nem mindig jelent egyet a teljes elégedettséggel: a válaszadóknak fejenként átlagosan heti két olyan használati tárgyat kell megtisztítaniuk, amit a párjuk már elvileg letakarított. Ez persze kisebb-nagyobb vitákat is okozhat a felek közt: 67 százalék vallotta be, hogy ez az ő kapcsolatukban is problémát okoz. Egyesek hetente több mint három alkalommal is civakodnak partnerükkel a tisztaság miatt.

Mi zavarja leginkább az embereket?

A legbosszantóbb dolog a válaszadók 45 százaléka szerint az, ha a partnerük a mosogatóban hagyja a koszos tányérokat. A felhajtva felejtett vécéülőke a megkérdezettek 38 százalékánál, a félig nyitva hagyott fiókok pedig az alanyok 37 százalékánál veri ki a biztosítékot. Sok vitát generál az is, ha a másik fél nem csukja be rendesen a hűtő ajtaját, vagy ha úgy teszi vissza a kibontott termékeket a hűtőbe, hogy elfelejti visszazárni azokat.

A top 10-es irritáló dolgok listájára felkerült továbbá az is, hogy a bögréket és tányérokat szanaszét hagyjuk a lakásban, égve felejtjük a lámpákat, nyitva hagyjuk a chipszes zacskót, nem visszük le a szemetet, valamint túl hangosan hallgatjuk a zenét.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: