31 év kóma után halt meg a nő, a férje végig kitartott mellette

Hány házastárs lenne erre képes, egy ilyen énközpontú világban?

Angelo Farina a felesége, Miriam Visintin mellett volt, amikor az asszony 2023 májusában meghalt az olaszországi San Bassiano kórházban, ahol mintegy két hónapja feküdt egy mellhártyagyulladás miatt.

Miriammár több, mint 31 éve vegetatív állapotban, kómában volt. 1991 karácsonyán ugyanis szörnyű autóbalesetet szenvedett az észak-olaszországi Velencétől nem messze fekvő Casoni di Mussolente településen. A balesetben Miriam operálhatatlan agysérülést szenvedett, ami azt jelentette, hogy az életfenntartó kezelésre szorulók számára létesített La Madonnina gondozóházba szállították.

kóma, kómában fekvő nő
31 évig élt kómában a nő, férje minden egyes nap meglátogatta (Foto: Gettyimages)

A baleset óta férje, Angelo minden egyes nap legalább egyszer meglátogatta a feleségét, hogy az ágya mellett legyen. Mindössze 18 hónapja voltak házasok és éltek együtt, amikor a tragikus közúti baleset miatt az asszony kómába esett.

A Fanpage.it-nek Angelo így nyilatkozott: "Örülök neki, végre ott van fent békében és a paradicsomban. Azt hiszem, sokat szenvedett az évek során. Még csak másfél éve voltunk házasok, amikor bekövetkezett a tragédia. Fiatalok voltunk, és annyi tervünk volt. Nagyon szerette a gyerekeket. A sors kegyetlen volt vele, túl kegyetlen. Nem érdemelte meg mindezt.”

Miriam temetésére szülővárosában került sor, családja és barátai jelenlétében. Cassola polgármestere, Alda Maroso is mondott néhány gondolatot a gyászoló családnak.

"Ami engem nagyon megdöbbentett, a 31 évig tartó vegetatív élet tragédiáján túl, az a férjéhez való közelség, amelyet a szeretet napi gesztusaiban örökített meg oly sokáig. Nem tudom, hányan lennének képesek erre. Egy nagyon énközpontú világban ez a példa okot ad arra, hogy higgyünk az emberségben."

 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +12 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők összeesnek, a nyugat felől érező frontális felhőzet pedig fokozatosan szétesik. Néhol nem zárható ki gyenge eső, zápor. A délnyugatira, délire forduló szél mérséklődik. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra