Mi zavarja igazán a férfiakat?

A közvélekedés szerint a nők számára fontos igazán a nyugodt és biztonságos családi fészek, a férjek pedig amellett, hogy gondoskodnak az anyagiakról, ennek kényelmét élvezik leginkább. Lehet, hogy a férjek sokkal érzelmesebben gondolnak a házasságukra, csak titkolják?

A hosszú házasságokban egészen másféle reakciókat válthatnak ki a felmerülő problémák a feleségekből és férjekből egy új tanulmány szerint. A kutatók 722 párt kértek meg - akik átlagosan 39 éve házasok -, hogy beszéljenek a házastársuknak a gondokról, amelyek foglalkoztatják őket. A férfiakat és a nőket is arról kérdezték, hogy a házastársuk elfogadja-e a problémáikat vagy vitatkozik velük, ami feszültté, idegessé teszi őket.

A jelentés szerint, amikor családi problémák merültek fel, a feleségek inkább aggodalomról, szomorúságról és csalódottságról számoltak be. Ezzel szemben a férjek csak frusztrációt éreztek, hogy azt a támogatást, amit a feleségüknek adtak, vajon visszakapják-e.

Szerencse, vagy komoly munka a boldog házasság? Sokan biztosak abban, hogy nem létezik hosszú, boldog házasság, sokan pedig egész életükben erre várnak. Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint egyértelműen létezik, csak nem abban a formában, amelyben a legtöbben képzelik. Kattintson, VideóRendelő ! "Azok a férfiak, akik erőteljesen támogatják a feleségüket, ezt a frusztrációt érezhetik, ha úgy vélik, hogy inkább más tevékenységekre kellett volna koncentrálniuk az energiájukat" - állítja a tanulmány szerzője, Deborah Carr, a New Brunswick-i Rutgers University szociológia professzora.

Szerinte a férfiak nem igazán akarnak ilyesmiről beszélni, vagy túl sok időt töltenek azzal, hogy ezen gondolkodjanak. A legtöbbször nem akarják kifejezni érzelmi sérülékenységüket, míg a nők sokkal otthonosabbak a szomorúság , a nyugtalanság kifejezésében.

A nők nyugodt, biztonságos családi fészekre vágynak

A nők nyugodt, biztonságos családi fészekre vágynak Az eredmények arra utalnak, hogy részben a párok kora is hatással lehet a viselkedésükre. Azoknál a pároknál, ahol az egyik tag legalább 60 éves, a férfiak nem érzik lényegesnek, hogy túl sok támogatást kapjanak a feleségüktől.

Carr szerint azonban a nők számára egy sor pozitív élmény forrása a házastársuktól kapott támogatás. Az idősebb férfiakat viszont lehet, hogy kifejezetten zavarja, ha a feleségük túl sok támogatást akar adni nekik, mert tehetetlennek vagy kevésbé kompetensnek érzik magukat tőle.

Érdekes, hogy a férjek nagyobb valószínűséggel értékelik a házasságukat pozitívnak, jóval magasabbra taksálják az érzelmi támogatást és lényegtelenebbnek a feszültségeket, mint a feleségek.

Forrás: Medicinenet.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: