Megtalálták a tökéletes flörtölési technikát

Norvég pszichológusok egyetemistákat kértek arra, hogy értékeljék a különböző flörtölési technikákat. Az eredmények szerint egy egyetemes emberi dologra jöttek rá a flörtöléssel kapcsolatban.


Sokkoló, titkos tudás, amellyel meghódíthatod álmaid nőjét, pasiját – olvasható néhány PUA-tréninggel, azaz csajozási-pasizási tanácsadással foglalkozó oldalon. Az alábbi cikkünkben természetesen szó sem lesz ilyesmiről, inkább a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem pszichológusainak kutatásairól számolunk be, amely szerint megtalálták a férfiak és nők számára leghatékonyabb flörtölési technikát.

A kutatók a flörtölést heteroszexuális norvég és amerikai egyetemisták segítségével vizsgálták. Arra kérték őket, hogy értékeljenek 40 különböző típusú flörtölési technikát aszerint, hogy rövid vagy hosszú távú kapcsolatot keresnek, és aszerint, hogy a flörtölő férfi vagy nő volt-e. Azt is megvizsgálták, hogy a résztvevők mennyire nyitott személyiségek, hány évesek, mennyire vallásosak, mennyire hajlandóak párkapcsolatra, valamint hogy saját bevallásuk szerint mennyire vonzóak a társkereső piacon.

Az eredmények szerint a flörtölésnek két fajtája létezik – attól függően, hogy hosszú távra vagy csak egyéjszakás kapcsolatra keresünk párt. Ugyanakkor a cél érdekében bevetett eszköztár másként alakul a nők, és másként a férfiak esetében. Az egyéjszakás kalandot kereső nők általában egyféle módon jeleznek a férfinak, míg a rövid távú flörtöket kereső férfiak nem támaszkodnak egyetlen technikára, ők többféle módszert is hatékonynak találnak.

A legsikeresebb flörtölési technikának a humor bizonyult. Fotó: Getty IMages
A legsikeresebb flörtölési technikának a humor bizonyult. Fotó: Getty IMages

Egyszerű üzenetek egyszerűen

A kutatók szerint fontos, hogy a norvég és amerikai egyetemisták között kulturális értelemben nem volt különbség. Vagyis mindannyian hasonlóan értelmezték a kultúrájuknak megfelelő kommunikációs jeleket (pl. mosoly, szemkontaktus, érintés, stb.), és a hatékonyságuk tekintetében is ugyanazt gondolták az ismerkedés során. Az eredmények három nagyobb irányba rendeződtek.

"Az egyéjszakás kalandot kereső nők rém egyszerű üzenetet küldenek a férfinak. Azt, hogy szexuálisan elérhető vagyok” – mondta Leif Edward Ottesen Kennair professzor, a kutatás vezetője. Az olyan baráti érintkezés, mint az ölelés vagy egy baráti puszi az arcra, nem elég ezekben a helyzetekben, ezért a gyors fellángolásra vágyó nők jobban járnak olyan jelzésekkel, amelyek a szexuális elérhetőséget hangsúlyozzák. Ilyen jelzések tipikusan a potenciális partnerhez való dörgölőzés, a közelebb lépés, és a testkontaktus.

A hosszabb távú kapcsolatot keresők férfiak jelzései egészen mások. Esetükben nem derül ki olyan gyorsan, hogy mire megy ki a játék. Ilyen esetekben a nagylelkűség és az elköteleződésre való hajlandóság kifejezése működik a legjobban, de csak akkor, ha a férfi célja a tartós kapcsolat. Amikor rövid távú kapcsolatról van szó, a férfi nagylelkűsége már hátrány – mindkét nem szerint.

A legsikeresebb flörtölési technikának – nem meglepő módon – a humor bizonyult. A válaszadók a legjobb technikának ítélték oda a férfiak által használt viccet, ugratást, öniróniát, különösen, ha a tét számára a hosszú távú párkapcsolat kialakítása volt. Ha viszont nők viccelődtek rövid távú helyzetben, azt a legkevésbé hatékonynak értékelték a válaszadók. Ugyanakkor a megfelelő reagálás, azaz az őszinte nevetés vagy kuncogás a poénon, mindkét nem esetében hatékony flörtölési taktika volt.

"Az emberek döntő többsége úgy gondolja, hogy a humor, vagy az, hogy képesek vagyunk megnevettetni egy másik embert, a leghatékonyabb flörtölési technika, különösen a hosszú távú kapcsolatot kereső férfiak esetében. Mint ahogy a nők számára is nagyon fontos, hogy kimutassák a leendő partnerük felé, hogy értékelik a humorát” – mondta a kutatás vezetője.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +37 °C
Minimum: +21 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. Az eleinte déli, délkeleti, majd az északi, északnyugati irányba forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet. Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra