Jelek, hogy párterápiára lenne szükségünk

Minden párkapcsolatnak megvannak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei, ami teljesen normális. Ha viszont úgy érezzük, hogy megakadtunk, akkor egy szakember jelentős segítséget nyújthat. Például az alábbi esetekben.

Sokan egyszerűen csak úgy döntenek, hogy megvárják, míg elvonulnak a sötét felhők, és nem tesznek semmit. Ez néha működik, hiszen van olyan is, hogy a dolgok egyszer csak megoldódnak, de érdemes tisztában lenni vele, hogy melyek lehetnek a jelek, amelyek arra utalnak, hogy érdemes lenne szakemberhez fordulni a kapcsolati gondokkal. A Health összegyűjtötte a legfontosabbakat.

Ezek a szakítás fázisai.

Nem érezzük a szeretetet

Még ha rendszeresen vannak is közös programok, akkor is történhet olyan, hogy az apróságok, mint a kézen fogva sétálás, a spontán ölelések, a meghitt beszélgetések és az apró figyelmességek egyszerűen kezdenek eltünedezni a kapcsolatból. Ilyenkor pedig sokkal kevésbé érezzük, hogy szeretnek minket , és biztosak lehetünk abban, hogy párunk is ugyanígy van a dologgal. Sokan inkább a másikra mutogatnak, illetve a másiktól várják, hogy újra elkezdjen apró gesztusokat tenni, pedig ilyenkor közös erőfeszítésre van szükség, amiben segíthet a terápia.

Ezek lehetnek a jelei, hogy párterápiára lenne szükségünk
Vannak helyzetek, amikor a legjobb megoldást a párterápia jelenti

A szex nem szerez örömet

Ha a szexuális élet kötelességgé válik, egyfajta - már-már kellemetlen - rutinná alakul, amelyen csak túl akarunk esni, akkor ez szintén olyan jelzés, amelynek esetén érdemes lehet megfontolni a terápiát. Az is nagyon káros tud lenni egy kapcsolatra, ha az egyik fél folyamatosan kezdeményezi, a másik pedig folyamatosan elutasítja a szexuális érintkezést .

Nem működik a kommunikáció

Ideális esetben egy pár két tagja képes megbeszélni a problémákat, de lehetnek olyan helyzetek, amikor a viták parttalanná, a kommunikáció pedig egyoldalúvá válik. Ilyenkor is jól jöhet egy szakember segítsége, aki ismeri a megfelelő technikákat a kommunikációs szakadékok áthidalásához.

Valaki félrelépett

Ha valamelyik (vagy mindkét) fél hűtlensége esetén a pár úgy dönt, hogy nem akar szakítani, hanem inkább helyre szeretné hozni a kapcsolatot, akkor kifejezetten javasolt a párterápia. Szakértői útmutatással sokkal könnyebben átvészelhetőek az ilyenkor jelentkező konfliktusok, illetve a különféle feltörő érzéseket, traumatikus élményeket is sokkal könnyebb feldolgozni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: