Jelek, hogy készen állunk egy kapcsolatra

HáziPatika

Egy-egy nehéz szakítás után könnyen érezhetjük úgy, hogy soha többé nem leszünk képesek belekezdeni egy új kapcsolatba. A kellő idő letelte után azonban mégis regenerálódhatunk lelkileg annyira, hogy újra beengedjünk valakit az életünkbe.

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy lélekben már készen állunk egy komoly kapcsolatra.

Elfogadtuk önmagunkat

Önmagunk elfogadása és megszeretése az első lépés ahhoz, hogy (ismét) készen álljunk egy tartós kapcsolatra. Ezért érdemes először magunkat feltölteni pozitív élményekkel, megismerni és megszeretni önmagunkat. Csak ezután lehetséges egy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat felépítése.

Elengedtük a múltat

Szinte nincs olyan ember, akinek ne lettek volna problémái a múltban. "Amikor megbékélünk korábbi párkapcsolatainkkal, családunkkal és barátainkkal kapcsolatos feszültségeinkkel, illetve elkezdünk dolgozni függőségeinken, nos, akkor leszünk lelkileg újra készen egy kapcsolatra" - mondta egy párkapcsolati szakértő az Insidernek.

magány, szakítás, új kapcsolat, párkapcsolat, felkészülés, lélek, lelki felkészülés, továbblépés, újrakezdés,
Fontos, hogy ne csak a magány miatt keressünk új partnert. Fotó: 123rf

Nem utasítunk el azonnal mindenkit

Fontos előrelépés, ha megismerünk valakit, és egyszerűen csak adunk egy esélyt a dolgoknak. Párkapcsolati szakértők szerint már jó jel, ha nem mondunk rögtön nemet, hanem inkább megvárjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Újra tudunk bízni

Jó jel, ha nem kérdőjelezzük meg a kiszemeltünk minden döntését és lépését. Ha továbbra is bizalmatlankodunk, és csak a hátsó szándékot látjuk valaki közeledésében, akkor még nem érdemes új kapcsolatba kezdeni.

Már nem hiányzik a régi párunk

Szintén biztató jel, ha a jelenlegi randipartnerünket nem hasonlítgatjuk össze a korábbi párjainkkal.

Csak az áll készen lélekben egy új szerelemre, aki túl van az exén. Előfordulhat, hogy időről időre összefutunk a volt párunkkal, de mindenki jobban jár, ha lezárjuk a múltat és a jövőbe tekintünk.

Nem kalandokra vágyunk

Míg valaki több vasat szeretne a tűzben tartani, addig nem sikerülhet érzelmileg felkészülnie egy egészséges párkapcsolatra. Ha azt vesszük észre magunkon, hogy már nem keressük a kalandokat, hanem csak egy valakire koncentrálunk, akkor az esélyt adhat egy új kezdetre.

Nincsenek nagy elvárásaink

Szinte mindenkinek van egy elképzelése arról, milyen partnert szeretne. Ezzel nincs is gond, viszont a túlzott elvárásokat el kell engedni. Aki erre képes, sokkal elfogadóbbá és nyitottabbá válik, és a listájukhoz ragaszkodó szingliknél jóval előbb készen áll majd egy új párkapcsolatra.

Kompromisszumkészség

Előnyünkre válhat egy új párkapcsolat kialakításában, ha elégedettek vagyunk azzal, ahol tartunk az életben, és megtanultunk, hogyan kössünk kompromisszumokat.


Nem a magány vezérel minket

Fontos, hogy ne csak a magány miatt keressük az új partnerünket, így ugyanis nem tud egy őszinte és kölcsönös szerelem kialakulni. Csak akkor kezdjünk új kapcsolatba, ha már megtanultunk egyedül is boldogulni, illetve értékelni az énidőt.

Ki tudjuk fejezni magunkat

A fentieken kívül elengedhetetlen egy kapcsolathoz a hatékony kommunikáció művészetének elsajátítása is. Ez bizony nem egyszerű, hiszen nemcsak azt kell tudni, mikor beszéljünk, hanem azt is, mit és hogyan mondjunk a másiknak. Mindenki másképp kommunikál, ezért érdemes mielőbb megtalálni a saját stílusunkat, és megtanulni, hogyan tudjuk ezt építő jelleggel használni egy párkapcsolatban. Ne ragadjunk bele a korábbi kapcsolatainkban felvett - gyakran helytelen - mintákba, hanem tanuljuk meg az új partner "nyelvét"!

Forrás: insider.com

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+28, +33 °C
Minimum:
+14, +19 °C

Hazánkban hétfon délelőtt kissé felhős, száraz időnek örülhetünk.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag