Jelek a párkapcsolatban, amelyek bajra figyelmeztethetnek

Bár nem kell azonnal szakítanunk a másikkal, ha az alábbiakat tapasztaljuk, vegyük komolyan a felsorolt jeleket, mert szakemberek szerint arra figyelmeztethetnek, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatunkban.

Egy problémás párkapcsolat az esetek nagy részében elég egyértelmű "tüneteket" produkál. Ha például valaki megcsalja a párját, akkor biztosra vehető, hogy ott valami nincs rendben. Vannak azonban olyan jelek, amelyeket, bár ugyanúgy bajra utalhatnak, jóval nehezebb azonosítani. Ezeket szedte össze - szakértők segítségével - a SELF magazin. Lássuk, mi az, amire mindenképpen oda kell figyelni!

A kevésbé egyértelmű jeleket is komolyan kell venni.
A kevésbé egyértelmű jeleket is komolyan kell venni. Fotó: Getty Images

Elsieti a dolgot

Ha a partnerünk az első randevú után azt mondja, hogy fülig szerelmes belénk, vagy két hónap együttjárást követően már az esküvőt tervezi, akkor kijelenthető, hogy túlságosan gyors tempót diktál. Folashade Adekunle párterapeuta szerint ez nem normális, és csak nagyon keveseknek tetszik, amennyiben tehát minket is rosszul érint a sietség, ne dugjuk a fejünket a homokba, hanem kezdjünk el foglalkozni a problémával.

Az őrült exek

Vannak kapcsolatok, amelyek rosszul végződnek. Ilyen esetben érthető, ha valaki nem feltétlenül szép szavakkal emlékezik meg a volt párjáról. Amennyiben azonban valaki az összes exét őrültnek bélyegzi meg, az már bőven elég ahhoz, hogy óvatosabbak és éberebbek legyünk vele kapcsolatban, hangsúlyozza dr. Gina Senarighi párkapcsolati tanácsadó.

"Nem bírom a férjem közelében. Mit tegyek?" A felnőtt élet és a szülővé válás kihívásai a legtöbb párkapcsolatot próbára teszik. Előfordulhat, hogy a szerelmesek idővel elidegenednek egymástól. Ez fokozottan igaz akkor, amikor az egyik fél úgy érzi, egész életét a másik boldogságának szentelte, az ő vágyaival azonban nem törődik senki .

Megrémít a dühe

Nincs olyan párkapcsolat, ahol ne lennének konfliktusok . A fontos az, hogyan kezeljük az összetűzéseket. Adekunle arra figyelmeztet, hogy ha a párunk olyan módon teszi ezt, amivel kényelmetlen érzést okoz, vagy egyenesen megrémít minket - például tányérokat tör vagy a falat csapkodja vita közben -, jobb, ha felkészülünk: elképzelhető, hogy a jövőben mi leszünk azok, akikben kárt tesz.

A hallgatás hiánya

Egy jól működő kapcsolat alapköve, hogy a felek meghallgassák a másikat, mutat rá a párterapeuta. Ha ilyen téren a partnerünkre abszolút nem lehet számítani, az bizony már megnyomhatja a fejünkben a vészcsengőt.

Nem akaródzik a bemutatás

Teljesen természetes, ha izgulunk amiatt, hogy majd be kell mutatnunk a párunkat a barátainknak. Elvégre azt szeretnénk, hogy kedveljék a választottunkat. Adekulne szerint az azonban már nem normális, ha kellemes izgalom helyett valamiféle meghatározhatatlan szorongást, kényelmetlenséget érzünk a találkozás miatt, és mindig eltoljuk az időpontját.

A barátok nem szívelik

Dr. Senarighi úgy véli, az is figyelmeztető jel lehet, ha a barátaink, miután megismerték, nem akarnak többet találkozni a párunkkal. A párkapcsolati tanácsadó azt javasolja, üljünk le a barátainkkal, és kérdezzük meg őket, mi az oka a húzódozásuknak. De legyünk felkészültek: nem biztos, hogy könnyű lesz végighallgatni a válaszukat.

Folyton együtt akar lenni

Szép dolog az összetartozás, de az, hogy valaki párkapcsolatban él, még nem jelenti azt, hogy teljesen fel kell adnia a függetlenségét, az egyéniségét, és minden percben a másikkal kell lennie. Amennyiben a párunk mégis ezt akarja, gondolkozzunk el, mennyire jó ez nekünk, és hogyan tudjuk őt meggyőzni arról, hogy kicsit változzon, tanácsolja dr. Senarighi.

Megnyugtatás mindenáron

Valamilyen szinten mindannyian bizonytalanok vagyunk, de nem egészséges, ha kizárólag mások megerősítésére támaszkodunk, hogy érdemesnek vagy szerethetőnek érezzük magunkat, mondja a párkapcsolati tanácsadó. Az a partner, aki ezt várja tőlünk, valójában nyomást gyakorol ránk, és közvetve tőlünk várja, hogy megoldjuk a problémáit, például az önbizalomhiányt vagy a társfüggőséget.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: