Így menthető meg egy házasság

A legszebben induló házasságban is jöhet komoly mélypont, de ezt nem kell szükségszerűen válásnak követnie. Érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat a boldogság és a társunkhoz fűződő szeretetteljes kötődés megőrzése érdekében.

Ne a hibákra fókuszáljunk!

Életünkben vannak olyan időszakok, amikor hajlamosak vagyunk kritikusabban szemlélni a házastársunkat. Előfordulhat például, hogy tett valamit, amiért nem kért elnézést, sőt folytatta még akkor is, amikor jeleztük neki, mennyire zavar ez minket. Ne engedjük magunknak, hogy ezek a gondolatok uralják az elménket! Gondoljunk arra, hogy hibáival együtt is szeretjük azt az embert, akinek kimondtuk a boldogító igent!

Legyünk kedvesek!

A fent már említett kritikus szemlélet helyett legyünk inkább kedvesek ! Ez nemcsak a szeretetet és a szerelmet tarthatja életben, hanem a legpuskaporosabb hangulatban is segítheti a normális kommunikációt.

házasság, válás, házasság megmentése, boldogtalan házasság, boldog házasság
Ha időben lépünk, még van visszaút a válás széléről (Fotó: 123rf)

Hagyjuk érvényesülni a személyiségét!

Ha tudjuk, milyen jellemvonásokat szeretünk a legjobban a másikban, akkor lehetőségeket teremthetünk rá, hogy ezek rendszeresen érvényesüljenek is. Ha például kedveljük a párunk ragaszkodó, bújós természetét, akkor mindennap jusson egy kis idő erre is. Vagy ha szeretjük, hogy partnerünk mindig nyitott az új lehetőségekre és a közös kalandozásra, akkor szervezzünk kirándulást a hétvégére!

Fejlesszük önmagunkat!

Az előző pontban említett kirándulás azért is jó ötlet, mert a természetjárással nemcsak párunkért és a házasságunkért tehetünk, hanem abban is segít, hogy önmagunk még jobb, még egészségesebb verziójává válhassunk. Aki ugyanis jó házasságot szeretne, annak nemcsak a kapcsolatán kell dolgoznia, hanem önmagán is. Ne becsüljük le az önfejlesztés és az énidő fontosságát!

3x3 jel, hogy lejtőn van a kapcsolat A munkában muszáj teljesíteni, a gyerek is kiköveteli a figyelmet, így a párkapcsolatban sokszor már csak a rutint pörgetjük. Ezért lehetséges, hogy csak akkor vesszük észre, mennyire eltávolodtunk egymástól, amikor bőrönddel a kezében ránk csukja az ajtót a kedves. Pedig figyelmeztető jelek mindig vannak - mutatjuk!

Ne legyenek titkos költéseink!

Nagyon fontos, hogy a pénzügyeket ne fedje homály - nem véletlen, hogy sok házaspárnál ez ad okot a félreértések és konfliktusok nagy részére. Tisztán kell látni, ennek érdekében pedig fontos a kommunikáció, a tervezés. Azt sem árt egyeztetni, ki hogyan képzeli el a jövedelmek kezelését: nyithatunk közös számlát, vagy lehet a fizetésünk részben közös, részben pedig saját pénz, esetleg élhetünk teljesen külön kasszán is. Nincs rossz megoldás, lényeg, hogy közös döntés szülessen, amelyet mindkét fél el tud fogadni.

Alkalmazzuk a "hárommondatos szabályt"!

Ha fáradtak és/vagy feszültek vagyunk, a "hárommondatos szabályt" is bevethetjük. Ennek lényege, hogy az egyik fél feltesz egy kérdést, a másik pedig legfeljebb három mondatban válaszol rá. Így nem adunk esélyt a morgásnak, a szarkazmusnak, egymás hibáztatásának, mindezek eredményeképpen pedig egy újabb vitának.

Ne vitázzunk mindenen!

A legtöbben utálunk veszíteni, ezért egy-egy kisebb nézeteltérést is képesek vagyunk vitává, veszekedéssé fokozni. Miért csináljuk ezt? Semmi értelme. Néha egyszerűen csak le kell tenni a kesztyűt, és "okos enged" alapon inkább nem vitázni tovább.

Szeretkezzünk rendszeresen!

Adjunk teret az intimitásnak, és szeretkezzünk rendszeresen a párunkkal! A testi kapcsolat is nagyon fontos egy jó házasságban.

Nemcsak kellemes, de még egészséges is - a szex jó hatással van az immunrendszerünkre, sőt, az életünket is meghosszabbíthatja. Részletek!

Tudjunk megbocsátani!

Engedjük el a haragot, a fájdalmat, a sértettséget! Ez mindenkinek nehéz, de talán könnyebben megy, ha leírjuk, és utána akár el is égethetjük. Ugyanígy papírra vethetjük a házastársunkhoz fűződő szép élményeinket, és hogy miért szeretjük őt annyira.

Merjünk dönteni!

Tudatosítsuk magunkban minden reggel, hogy van választásunk! Élhetünk többé-kevésbé megromlott házasságban - vagy dolgozhatunk rajta, hogy jobb legyen. Ha pedig semmi sem segít, akár el is válhatunk . A szakemberek azt javasolják, hogy próbáljunk tenni a házasságunkért, és a párunkkal együtt, kitartó munkával élesszük újra a tüzet!

Forrás: prevention.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: