Így hat a nőkre az online társkeresés

Az internetes társkeresés több előnnyel is jár a nők számára - állítja egy új kutatás.

Mit jelent a dating burnout, azaz a randizás miatti kiégés? Részletek itt.

Az 1950-es évektől egészen a mostani évtizedig elsősorban baráti társaságokon keresztül találtak egymára a párok az Egyesült Államokban. A 2015-ös év környékén azonban átvette a vezető szerepet az online ismerkedés - idézi a Qubit a Tyro Partners nevű New York-i piackutató intézet tanulmányát. A 2017-es adatok szerint az amerikai párok közel 40 százaléka az interneten talál egymásra, valamivel több mint negyedük bárokban és éttermekben, míg egyötödük barátokon keresztül.

Mára az online ismerkedés vette át a vezető szerepet a párkeresés terén
Mára az online ismerkedés vette át a vezető szerepet a párkeresés terén

A világháló szerepe mindazonáltal nem csupán a társkeresés módjának megváltozásában érhető tetten. Mint a kutatásból kiderült, ez a színtér egyfelől javítja a nők biztonságérzetét, hiszen nem fizikai veszélytől tartaniuk egy-egy ismeretlennel való kapcsolatfelvétel során, másfelől pedig az egyszerre beérkező több felkérés révén nagyobb merítésből is válogathatnak.

Mint azt a Qubit írja, Melanie Li-Wen Long és Anne Campbell brit kutatók 2015-ben jelentettek meg egy tanulmányt a nők párválasztásának evolúciójáról. Ebben arra a következtetésre jutottak, hogy a nők sokáig inkább választottak kevésbé ideális társat maguknak, így biztosítva, hogy időben sikerüljön megállapodniuk és családot alapítaniuk. Az online társkeresők segítségével viszont a legjobb párjelöltek közül válogathatnak, miközben nem is kell senkit szemtől szemben visszautasítaniuk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció