Az online társkeresők megmutatják a tökéletes párt?

Megtalálhatjuk a tökéletes társat az online társkeresőkön?

Egy a című lapban 2012-ben közzétett tanulmányban a Northwestern Egyetem kutatói azt állították, nem létezik olyan algoritmus, amely alapján ki lehetne számolni, hogy ki kihez illik, dacára annak, hogy jó néhány online társközvetítő iroda ezzel a módszerrel hirdeti magát.

Az Iowa Egyetem kutatócsoportja azonban Kang Zhao vezetésével két évvel később bejelentette, hogy rájöttek arra a módszerre, amivel a tökéletes párosítás létrehozása mégiscsak lehetséges. Az általuk kifejlesztett képlet meglepő módon éppen a legsikeresebb online közvetítőirodák által is használt eljáráson alapszik, melynek lényege, hogy a felhasználók profiljai helyett inkább azok aktivitása alapján próbálnak összepárosítani embereket. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebb megtalálni az egymáshoz illő személyeket, hiszen a valós aktivitásokból sokkal több dolog kiderül, mint azokból a közlésekből, melyeket valaki az adatlapján megoszt.

Ön hisz az online társkeresésben? (Fotó: Europress)

A kutatás indítékát az házasság is lett a dologból, vagy legalábbis hosszú távú kapcsolat jött létre.

Egy a fentitől független tanulmány, melyet a Chicago Egyetem szakemberei végeztek, arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban a 2005 és 2012 között kötött házasságok egyharmada online randizással indult, és többnyire ezek a párok jóval boldogabbak, mint azok, akik más módon jöttek össze. A számos előny mellett a szakemberek azért arra is felhívják a figyelmet, hogy az online társkeresésnek megvan az a hátránya is, hogy túl nagy a választék, így az ember könnyen elvész a sok információ között, és nehezen határozza el magát, hogy végül is kivel kezdjen el ismerkedni. Bárhogy is legyen, a kutatók azt vallják, ők ugyan megpróbálják a lehető legjobb képletet megtalálni ahhoz, hogy minél könnyebben találjanak egymásra az összeillő párok, ám, hogy utána mi történik, és mennyire lesz sikeres a kapcsolat , az már kizárólag a két félen múlik.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +18 °C
Minimum: +14 °C

Többnyire borult időben lesz részünk, de keleten időszakosan szakadozhat a felhőzet. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, de továbbra is többfelé várható eső, záporeső, a Dunától keletre zivatarok is kialakulhatnak. Az északias szél többfelé erős, északnyugaton és északkeleten helyenként viharos lesz. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. A mostani csapadékos, változékony időjárás egy mediterrán ciklon, illetve az annak áthaladásával érkező hullámzó frontrendszer következménye. Mindez kettősfronti hatást fejt ki.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra