A féltékenységet így kezelhetjük

Tanuljuk meg helyükön kezelni az érzelmeinket, és azonnal érezni fogjuk a kapcsolatainkban bekövetkező minőségi változást.

Megeshet, hogy nem tudunk felhőtlenül örülni egy barátunk fizetésemelésének, ha mi épp komoly anyagi gondokkal küzdünk. De a "zöld szemű szörny" akár akkor is támadhat, ha párunk egy szemrevaló idegennel váltott pár szót, esetleg túl sokáig volt a szomszédban vagy a céges bulin. Szerencsére a féltékenység többnyire ahogy jött, olyan gyorsan el is múlik. De mi van akkor, ha mégsem?

féltékenység, párkapcsolat, egészséges féltékenység, érzéseink kezelése, zöld szemű szörny
féltékenység, párkapcsolat, egészséges féltékenység, érzéseink kezelése, zöld szemű szörny

Mit tehetünk?

Szakértők szerint a lehető legrosszabb, ha nem veszünk tudomást a féltékenységről, hanem úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Ehelyett inkább vegyünk egy mély levegőt, és még mielőtt azt mondanánk, hogy féltékenyek vagyunk, tudatosítsuk magunkban, hogy ez csak egy érzés, amit az adott pillanatban érzünk. Szintén hatásos módszer, ha megtaláljuk a féltékenység gyökerét. Honnan jön ez az érzés? Párunk múltbéli tetteiből vagy esetleg saját bizonytalanságunkból ered? Ha megvan a forrás, könnyebben és célirányosan tudjuk kezelni az érzést.

A beteges féltékenység jeleiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

Segíthet az is, ha leírjuk, hogy ilyenkor mi minden kavarog bennünk. Így nemcsak saját érzéseinket tudatosítjuk magunkban, hanem könnyebben meg is nyugszunk, és tisztábban fogunk gondolkodni, mire a párunkkal megbeszélnénk a dolgot - lehetőleg nyugodt körülmények között.

Mit ne tegyünk féltékenység esetén?

Ne támadjunk, ne vádaskodjunk - még akkor se, ha úgy érezzük, teljesen helyénvaló lenne, mert jogosan vagyunk féltékenyek. Ne bántsuk, ne hibáztassuk a társunkat, inkább őszintén tárjuk fel előtte érzéseinket, és kérjük a segítségét. Együtt a féltékenységgel is könnyebb megbirkózni. Amit még kimondottan rossz ötletnek tartanak a szakértők, az az önigazolás keresése - vagyis például, ha feltörjük párunk e-mail-fiókját, vagy kémkedünk utána, hogy tényleg flörtöl-e a csinos új kolléganőjével. Bármilyen nagy is a kísértés, jusson eszünkbe, hogy a másik fél megfigyelése még sosem vitt előre egyetlen kapcsolatot sem.

Ne hagyjuk, hogy a féltékenység teljesen elborítsa az agyunkat, ne engedjük, hogy ez az érzés úrrá legyen rajtunk. Ha pedig úgy érezzük, hogy nem tudunk ezzel egyedül megküzdeni, vagy a féltékenységhez esetleg erőteljes düh és erőszak is társul, mindenképp javasolt felkeresni egy szakembert.

Forrás: prevention.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: