7 dolog, amit nem tesznek a mentálisan erős emberek

Olyan a mentális erő, mint a fizikai edzés. A mentális erő megszerzése és megtartása pont ilyen: kemény munka, meggyőződés és kitartás kell hozzá.

A negatív érzelmek, a hatástalan, eredménytelen hozzáállás vagy az önpusztítás olyan dolgok, amiktől szükséges megválnunk, ha eredményeket akarunk elérni és saját életünket akarjuk élni. Akár türelmesebb szülők akarunk lenni, akár vezetők saját területünkön, a mentális erő építése mindenféleképpen segíteni fog számunkra. Összegyűjtöttünk hét olyan jellemzőt, amely minden mentálisan erős embernél megtalálható.

1. Nem pazarolnak időt arra, hogy sajnálják magukat

Az élet számos problémája és tragédiája elkerülhetetlen, de az, hogy sajnáljuk vagy sajnáltatjuk magunkat, egy döntés eredménye. Ha nincs elég pénzünk, hogy kifizessük a számláinkat vagy egészségügyi problémáink támadnak, az önsajnálat nem fog segíteni. A mentálisan összeszedett emberek nem pazarolnak időt és energiát arra, hogy a problémát látják, helyette egy olyan helyzetet látnak, amelyben egy megoldással kell előrukkolniuk, a lehető leghamarabb.

2. Nem hibáztatnak másokat

Kiből lesz áldozat?

Egy nemzetközi tanulmány szerint a mentálisan beteg emberek négyszer akkora eséllyel lesznek erőszak áldozatai. A mentális egészség fejlesztése tehát minden téren meghozza gyümölcsét.

Nagyon csábító dolog másokat hibáztatni saját körülményeink és problémáink miatt. Az olyan mondatok, mint például "Az anyósom tehet róla" hatalmat ad másoknak felettünk. A megoldás erre az, hogy teljes felelősséget vállalunk azért, ahogy gondolkodunk, érzünk és viselkedünk. Ha hatalmat adunk magunknak, az segít mentális erőt építeni és ennek révén megalkotni azt a fajta életet, amit szeretnénk élni.

3. Nem félnek a változástól

Akkor érezzük magunkat legjobban biztonságban, ha a komfortzónánkon belül maradunk. Amilyen jól hangozhat ez, annyira káros is: ha elkerüljük a legnagyobb kihívásokat, akkor kerüljük el a teljes, gazdag, élménydús életet. Ha megtanuljuk azt felismerni, hogy mikor akarunk komfortzónában maradni ahelyett, hogy változni kezdenénk, nos, az az első lépés életünk megjavítása felé. Minél többször jönnek szembe a változás miatt felmerülő kellemetlen érzések - például új munka keresése, egy rossz kapcsolat befejezése ilyen -, annál biztosabbak leszünk abban, hogy meg tudjuk formálni saját életünket.

4. Nem akarnak másoknak megfelelni

Sokan azt mondják, "nem érdekel, hogy mások mit gondolnak", de ez gyakran egy védelmi mechanizmus, ami arra jó, hogy megvédjen minket a visszautasításból adódó fájdalomtól. Sokan vannak olyanok, akik másoknak akarnak megfelelni, néha kilométeres távolságból észre lehet őket venni, másokban pedig nagyon mélyen és fájóan rejlik az, hogy nem mernek szembeszegülni. Igaz, bátorság kell ahhoz, hogy olyan dolgokat csináljunk és mondjunk, amelyeket nemtetszéssel fogadnak, de ha igazán a saját életünket akarjuk élni, akkor saját értékeink és döntéseink alapján kell ezt tennünk, még akkor is, ha döntéseink nem a világ legkedveltebb döntései lesznek.

A negatív érzelmek, a hatástalan, eredménytelen hozzáállás vagy az önpusztítás olyan dolgok, amiktől szükséges megválnunk, ha eredményeket akarunk elérni

A negatív érzelmek, a hatástalan, eredménytelen hozzáállás vagy az önpusztítás olyan dolgok, amiktől szükséges megválnunk, ha eredményeket akarunk elérni


5. Nincsenek rossz érzéseik mások sikerei miatt

Gyakran tudunk irigyek lenni, ha egy kollégánk fizetésemelést kap, vagy ha egy barátunk elért eredményeit taglalja. Ha rossz érzéseink vannak ilyen helyzetekben, egyúttal saját magunkat gátoljuk abban, hogy elérjük céljainkat. Ha pontosan tudjuk, mi a sikerünk definíciója, akkor nem fogunk másokat irigyelni amiatt, hogy a saját céljaikért dolgoznak, ezáltal jobban tudunk figyelni arra, hogy a saját álmainkat váltsuk valóra.

6. Nem félnek az egyedül töltött időtől

A mai felfokozott tempójú világban erőfeszítést kell tennünk azért, hogy csendben és egyedül tudjunk maradni. Sokan elkerülik ezt a kettőt, mert a cselekvés hiánya kényelmetlenül és szokatlanul érinthet minket. Az önmagunkra fordított idő azonban alapvető fontosságú, enélkül nehezen tudnánk mentális erőt építeni. Ha egyedül vagyunk gondolatainkkal, tudunk a haladásunkról gondolkodni, jobban fel tudjuk mérni helyzetünket és tudunk célokat is alkotni.

7. Nem várnak azonnali eredményeket

Igazán jó lenne, ha minden gombnyomásra történhetne az életünkben. Hozzászoktunk ahhoz, hogy majdnem minden azonnal történik, így agyunkat is az instant eredményekre programozzuk. Az önfejlesztés azonban ehhez képest csigatempóval történik. Amikor fogyni akarunk vagy személyiségünket akarjuk fejleszteni, ott a "lassú és stabil" hozzáállás hoz eredményt. Ha azonnal akarjuk elérni célunkat, az csak frusztrálni fog minket és csalódást fog okozni. A mentálisan erős emberek tudják, hogy az igazi változáshoz idő kell és kemény munka.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
0, +5 °C
Minimum:
-6, -1 °C

Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag