Újabb erős érv a házasság mellett

Egy tanulmány szerint a házasságban élő nőket kevesebb erőszak éri a partnerük által, ritkábban lesznek alkohol vagy drog áldozatai, és a szülés utáni depresszió is jobban elkerüli őket, mint azokat, akik csak együtt élnek párjukkal vagy egyedülállóak.

A felmérések azt mutatják, hogy azokat a házasságon kívül élő nőket, akik két évnél rövidebb ideje vannak együtt párjukkal, a fenti három veszély közül legalább az egyik nagy eséllyel érinti, ám a kockázat mértéke annál kisebb lesz, minél régebben tart a kapcsolat. A felsorolt problémák leggyakrabban azoknál a nőknél jelentkeztek, akik különváltak vagy elváltak, főleg, ha a szétválás kevesebb, mint egy évvel azelőtt történt, hogy a pár közös gyermeke megszületett.

Dr. Marcelo Urquia, a St Michael's Kórház szakembere arra volt kíváncsi, milyen kockázatokkal jár az a tény, hogy egyre több gyerek születik házasságon kívül, illetve, hogy a különböző típusú kapcsolatok hogyan hatnak a születendő gyerekekre. Megfigyeléseit az című lapban tette közzé.

A tanulmány abból a szempontból jelentős, hogy első alkalommal mutatta ki azt a tényt, miszerint minél rövidebb ideje él együtt házasságon kívül egy pár, annál nagyobb az esélye, hogy a fogantatás, a terhesség vagy a szülés során vagy erőszak éri a nőt a párja által, vagy droggal és alkohollal kerül kapcsolatba, netán szülés utáni depresszió áldozata lesz. Ugyanez a minta nem jelentkezett a házas nők esetében, akik a párjukkal együtt töltött idő hosszától függetlenül kevesebb pszichoszociális problémával kerültek szembe.

Dr. Urquia azért tartotta fontosnak a vizsgálatot, mert Kanadában a gyerekek harminc százaléka házasságon kívül születik, míg ez az arány 1971-ben még csak 9 százalék volt, Európa egyes országaiban pedig már a gyerekek többsége házasságon kívül jön világra.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)