Otthonszülés közben halt meg egy baba

Szerda reggel otthonszülés közben meghalt egy baba Hódmezővásárhelyen - írja a Délmagyar.hu.

Boncolás deríti majd ki, mi történt, a szülést levezető bába szerint a tragédiának semmi köze nincs ahhoz, hogy nem egészségügyi intézménybe ment be az anyuka - írja a Délmagyar.hu ..

Pontosan szeretné tudni, gyermeke mikor fog megszületni? Adja meg az utolsó menstruációja időpontját! Kattintson! A lapnak nyilatkozó bába elmondta, hogy az érintett család zsombói. Az az előírás, hogy otthon szülés esetén 20 percen belül be lehessen érni egészségügyi intézménybe, és ez Zsombóról nem lett volna teljesíthető, ezért a kismama az ő otthonában szült. Amikor megérkezett, már kitolási szakaszban volt, hiába volt az első szülése, nagyon gyorsan zajlott minden. Érkezése előtt két órával jelentkeztek az első fájások, három óra alatt lezajlott minden.

"A teljes kitolási szakban rendben volt a szívhang, az anya magzatmozgást is érzett. Megszületésekor azonban a baba nem vett levegőt. Valószínűleg olyan rendellenessége volt, ami összeegyeztethetetlen a méhen kívüli élettel" - mondta.

A szülésznő másik társával együtt próbálta újraéleszteni a babát, de sem intubálni, sem adrenalint adni nincs joguk. Egy idő után tehát eszköztelenné váltak. Azonnal riasztottuk a mentőket és az újszülöttmentőt is, de már ők sem tudtak segíteni.

Otthonszülés közben meghalt egy baba

A szülésznő praxisában - aki az otthonszülés legálissá tétele után 2012 márciusában elsőként kapta meg az ehhez szükséges engedélyeket, és így ő vezette le az első legális otthonszülést - még nem történt ilyen eset. Az ügyben kihallgatták a rendőrök is a szülésznőt, aki úgy tudja, nem indul eljárás az ügyben, hiszen egyértelmű, hogy mindenki megtett mindent, amit csak lehetett.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)