Korovavírus: nem olvassák le a fogyasztásmérőket

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében ideglenesen leállítja a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON és az Elmű-Émász. A fogyasztókat arra kérik, hogy ezentúl inkább elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását.

Magyarországon is egyre jobban terjed az új típusú koronavírus. A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb ember egészségét megóvjuk. Épp ez a célja az E.ON-nak és az Elmű-Émász-nak is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus óvintézkedés, koronavírus E.ON, koronavírus Elmű-Émász, koronavírus áram, koronavírus gáz, koronavírus fogyasztás, koronavírus online ügyintézés
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus óvintézkedés, koronavírus E.ON, koronavírus Elmű-Émász, koronavírus áram, koronavírus gáz, koronavírus fogyasztás, koronavírus online ügyintézés

Ez változik

Mint írták, az ügyfelek, a munkatársak, a partnerek és a hozzátartozók védelmében ideiglenesen felfüggesztik az áram- és a gázfogyasztásmérők leolvasását, a szolgáltatások biztonságát azonban a vészhelyzet ideje alatt is garantálják majd. A szolgáltatók a koronavírus-helyzet megoldódásáig azt kérik az ügyfelektől, hogy a fogyasztásmérők állását elektonikusan (például az online ügyfélszolgálaton, mobilapplikáción keresztül vagy sms-ben) adják meg. Azonban csak azoknak kell beküldeni ezeket az adatokat, akiktől a cégek külön kérik.

Koronavírus: hogyan szűrhetjük ki az álhíreket? A válaszért kattintson ide!

A vállalatok egyébként már korábban is igyekeztek lecsökkenteni a személyes ügyfélfogadások és ügyintézések számát, hogy mérsékeljék a koronavírus-fertőzés kockázatát. Az eddigi tapasztalatokról azt írták, az ügyfelek teljes megértéssel és nyitottsággal fogadták az online ügyintézés előtérbe kerülését.

Az Elmű-Émász kiemelte, a koronavírus okozta helyzet rendeződéséig egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki az áramot - tartós számlatartozás esetén sem.

Lejárt okmányok

A koronavírus-járvány miatt azonban nemcsak a közműszolgáltatók, hanem a biztosítók is elnézőbbek. Az elmúlt napokban a sajtóban találgatások jelentek meg arról, hogy amennyiben lejárt műszakival közlekedő autós okoz balesetet, akkor az általa okozott kárt vajon megtéríti-e a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása. A tévhitek és az aggodalmak eloszlatása érdekében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kijelentette, hogy a biztosítótársaságok a veszélyhelyzet idején, illetve azt követően 15 napig elfogadják a lejárt okmányokat is. Nagyon fontos azonban, hogy továbbra is minden gépjárművezetőnek rendelkeznie kell érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással.

Szigorúan kartávolságra egymástól! - olvasson bele társportálunk, az nlc.hu karanténnaplójába!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: