Koronavírus: eldőlt, mi lesz az iskolákkal

A tanév végéig, tehát június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális tanrend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez - közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

A koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as tanév már digitális oktással fejeződik be. Június 2-ától azonban találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és a tanulók oktatási céllal. Megtarthatják például a kiscsoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradt tanulók felzárkóztatásáért. Engedélyezett továbbá a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása - ismertette az államtitkár.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus oktatás, koronavírus iskolák, koronavírus óvodák, koronavírus bölcsődék,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus oktatás, koronavírus iskolák, koronavírus óvodák, koronavírus bölcsődék,

Kötelező biztosítani a gyermekfelügyeletet

Június 2-ától minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. A gyermekfelügyeletben részt vevők június 2-a és 15-e között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket szervezhetnek, június 16-a és 26-a között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-áig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek.

Koronavírus: minden diákot bevonnak a távoktatásba - kattintson a részletekért!

Az államtitkár kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt a tömeges rendezvényeket - például a ballagásokat és a tanévzáró ünnepségeket - nem lehet megszervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, így például a bizonyítványok átadását is megtarthatják. Június 16-ától pedig már napközis és ottalvós nyári táborok is szervezhetők, az érvényes járványügyi előírások betartásával - erről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az óvodákban visszaáll a régi rend

Az új típusú koronavírus terjedésének lassulása ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-étől, a fővárosiak pedig június 2-ától visszatérjenek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. Erre azért van szükség, mert sok esetben elfogyott a szülők szabadsága, és dolgozniuk kell - indokolta az intézkedést Maruzsa Zoltán.

Hiányzik az iskola a gyerekeknek, ezért cuki leveleket írnak a tanítóknak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés