Kiderült, melyik a legnépszerűbb fővárosi strand

A Római Strandfürdő a legnépszerűbb strand Budapesten - derült ki egy friss hazai felmérésből. A kutatás szerint a legtöbben sajtosan és tejfölösen szeretjük a lángost, fröccs helyett pedig inkább sörözünk.

Hány kalória van egyetlen lángosban? Részletek itt.

Elkészült a budapesti strandok rangsora: a SentiOne megnézte, az elmúlt hetek kánikulájában hova mennek szívesen és miről beszélgettek gyakran az internetezők. A budapesti strandok között a Római a legkedveltebb, a második és harmadik helyen a Dagály és Csillaghegyi strand versenyezik egymással. Sorrendben ezután a Palatinus, a Paskál, a Pünkösdfürdői, a Csepeli és az Újhegyi strand következik. Az elemzés alapját a magyar internetezők különböző portálokon, blogokon, fórumokon, közösségimédia-felületeken található tartalmai adták.

Internetes felmérés alapján állították sorrendbe a legnépszerűbb strandokat
Internetes felmérés alapján állították sorrendbe a legnépszerűbb strandokat. Fotó: Getty Images

A SentiOne azokat a publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, melyekben a vizsgálathoz kötődő kulcsszavak megjelennek az idei évre vagy visszamenőleg három évre vonatkozóan. A budapesti strandok rangsorát a social index mutatószám alapján határozta meg a SentiOne. A vizsgálatban arra is fény derült, mi mellett teszik le a voksukat a medence partján a felfrissülésre vágyók. Az internetes említések 90 százalékában beszélnek a sörről, míg a fröccsözők aránya csupán 10 százalék. Ha lángosról van szó, az abszolút kedvenc a sajtos-tejfölös, és ha lehet, inkább a Balatonon szeretik enni a netezők.

A tökéletes nyári alak és a diéták helyett pedig egyre többet beszélünk a pozitív testképről. Érdekes adat, hogy hároméves távlatban vizsgálva gyors csökkenés tapasztalható a stranddiétákkal kapcsolatban megjelent tartalmak mennyisége tekintetében. Ezek száma 2019-ben közel 3000 volt, tavaly 1700, idén pedig még a 700-at sem éri el.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: