Így kezdődik a szexuális erőszak

A gyerekek különösen nagy veszélynek vannak kitéve a szexuális bűncselekmények elkövetőivel szemben: a családtagok követik el az abúzusok nagy részét. A HVG Pszicho Szőke András pszichológussal készített interjút, aki számos kiskorú áldozatnak nyújtott terápiás segítséget.

Szőke András elmondta, hogy nagyon sok formája van a gyerekekkel szemben elkövetett pornófilm. Ám a két forma általában egybemosódik.

A gyerekek különösen nagy veszélynek vannak kitéve a szexuális bűncselekmények elkövetőivel szemben

Ameztelenkedés nem bántalmazás, amíg valamiféle örömet nem okoz a szülőnek, hogy meztelenkedik a gyereke előtt. Szó sincs arról, hogy prűdnek kell lenni, és állandóan takargatni kell magunkat a fürdőből kijövet, félve attól, hogy meglát bennünket a gyerek. Akkor van baj, ha ez átlép egy határt, és a meztelenkedés a felnőtt „szükségleteiről” szól.

A szexuális áldozatok egy életen át hordozzák magukban az elszenvedett kínokat, a szégyenletes titkot, megalázottságot, bűntudatot. Részletek!

A molesztálás úgy alakul ki, hogy a felnőtt mindig egy kevéssel megy tovább. Mind többet és többet enged meg magának, és végül megtörténik az erőszak. Valószínűleg sok az olyan elkövető, akit gyerekkorában szintén bántalmaztak. Az ő határaikat is átlépték. És akkor csúszkálni kezdtek. S onnan, hogy meztelenkednek, hogy együtt fürdenek a gyerekükkel, hogy egymáshoz érnek, ami még természetesnek tekinthető, egyszer csak elkezdődik ez a folyamat. Forrás: hvg.hu

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)