Arc nélkül született egy gyermek

A nőgyógyász hanyagsága miatt arc nélküli gyermek született egy setúbali kórházban. A hibázó orvost a közvélemény nyomására felfüggesztette a portugál orvosi kamara.

A nőgyógyászt a szülők jelentették fel, akik csak a kis Rodrigo október 7-ei születésekor tudták meg, hogy gyermekük torzszülött, ugyanis hiányzik az orra és a szeme, és koponyájának egy része is.

szülők, gyerekvállalás, orvosi hiba, torzszülött gyermek,
A szülők csak a szülés után tudták meg, hogy gyermekük torzszülött. (A kép illusztráció) Forrás: iStock

Hatalmas hibát vétett az orvos

Halott ikertestvérét hordta hasában a nő - részletek itt!

A feljelentett nőgyógyász egy setúbali magánklinikán gondozta a várandós nőt. Az orvos három ultrahangvizsgálat alkalmával sem vette észre a problémát. Amikor pedig a szülők kifejezett kívánságára a terhesség hatodik hónapjában is elvégzett egy vizsgálatot, és lehetséges anomáliát fedezett fel, csak elbagatellizálta az ügyet. Azt mondta a szülőknek, olykor előfordul, hogy az arc bizonyos részei nem láthatók a felvételen.

A hanyag orvost, Artur Carvalhót fél évre tiltotta el hivatása gyakorlásától az orvoskamara fegyelmi bizottsága. Az ügyben az igazságszolgáltatás is vizsgálatot indított. Egyébként nem ez az első eset, hogy az orvoskamara foglalkozni kényszerül a nőgyógyásszal, 2013 óta ugyanis már hat alkalommal tettek ellene panaszt a betegek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső