A nap képe: az óvoda, ahova mindenki szívesen járatná a gyerekét

Különleges nevelési módszert alkalmaznak egy indonéz óvodában: a gyerekekkel való foglalkozás szinte kizárólag a szabadban zajlik.

Az indonéziai Közép-Jáva tartományban lévő Ungaranban működik az az oktatási intézmény, ahol a gyerekek óvodai nevelésének az idő nagy részében a természet ad otthont. A cél, hogy a három és hat év közötti kicsik játékos formában ismerjék meg, fedezzék fel a környezetüket. Az őket felügyelő felnőttek egyébként nem irányítják őket, inkább segítőként vannak jelen.

óvoda, természet
Óvoda a természetben. Fotó: Getty Images

Gazdag természeti értékekben

A Délkelet-Ázsiában található Indonézia több mint 275 millió lakosával a világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim többségű ország. Természeti értékekben rendkívül gazdag, az UNESCO több helyet is természeti világörökségként tart számon, ezek a következők: a Komodo-szigetek Nemzeti Park, az Ujung Kulon Nemzeti Park (Jáva), a Lorentz Nemzeti Park, illetve Szumátra trópusi esőerdei.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: