Kihűlünk: már nem 37 fokos az emberi test

A testhőmérsékletet tanulmányozó kutatók már évtizedek óta tudják, hogy a 37°C túl magas, ám mindig úgy gondolták, hogy ez csak mérési hiba volt. Most azonban kiderült: testünk átlaghőmérséklete már az 1860-as évek óta folyamatosan csökken.

Az ember normál, átlagos testhőmérsékletét 1851-ben határozták meg 37 fokban. A Stanford Egyetem kutatói azonban most kiderítették, hogy ez a szám már nem érvényes írja az Index. A kutatók ugyanis megállapították, hogy testhőmérsékletünk folyamatosan csökken.

A kutatók összesen 677 423 hőmérsékletmérést elemeztek, a legkorábbi adatbázist a 19. századból találták. A vizsgálatok eredménye alapján kiderült: a testhőmérséklet átlagosan 0,03°C-kal csökkent évtizedenként. A 19. század elején született férfiak testhőmérséklete 0,59°C-kal volt magasabb, mint a ma élő férfiaké. A nők adatai nem nyúlnak vissza ilyen messzire, de az ő testhőmérsékletük az 1890-es évek óta 0,32°C-kal csökkent. Ez azt jelenti, hogy az átlagos testhőmérséklet ma körülbelül 36,6°C, nem pedig 37°C, ahogyan azt széles körben gondolják.

Az immunrendszer okozza

A testhőmérséklet átlagosan 0,03 fokkal csökkent tehát évtizedenként, mert visszaszorult a fertőzések, súlyos megbetegedések száma az oltásoknak és az antibiotikumoknak köszönhetően, az immunrendszerünk pedig emiatt kevésbé aktív. Hőmérsékletünk akkor is állandó, ha nyugalomban vagyunk, akkor is, ha erőkifejtést végzünk. Ráadásul szervezetünk képes belső hőmérsékletét állandó szinten tartani, függetlenül a kinti klímától.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: