Forradalmi kezelés jön szívelégtelenségre

A szívelégtelenség kezelésére szolgáló új módszert fejlesztettek ki az Oszakai Egyetem kutatói. Az eljárás során őssejteket juttatnak közvetlenül a szív felszínére. Reményeik szerint a kezelés 3-5 éven belül elérhető lesz a páciensek számára.

Az egyetem sebészprofesszora, Szava Josiki vezetésével kifejlesztett kezelés nem igényel speciális körülményeket. Ez azt jelenti, hogy könnyen alkalmazható bármely kórházban.

szív egészsége, szív- és érrednszeri betegségek, szívbetegségek, szívelégtelenség, őssejtterápia, koszorúérműtét
szív egészsége, szív- és érrednszeri betegségek, szívbetegségek, szívelégtelenség, őssejtterápia, koszorúérműtét

A módszert az iszkémiás kardiomiopátiával küzdő betegek számára fejlesztették ki. Ez egy olyan állapot, amelyben a szívizomnak nem elegendő a vérellátása.

Meddig tart a teljes felépülés szívkoszorúér-műtét után? A válaszért kattintson ide!

Az új kezelés lényege, hogy speciális "kötőanyagban" lévő mesenchymalis őssejteket permeteznek a páciens szívére koszorúérműtét közben. Az eljárás kevesebb mint egy percet vesz igénybe. "Az, hogy a bypassműtéttel egyidejűleg végezzük el a kezelést, segíti a szívfunkciók helyreállását" - mondta Szava.

A szakemberek várhatóan az Oszakai Egyetemi Kórházban tesztelik majd a módszer biztonságosságát és hatékonyságát egy klinikai vizsgálat keretében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés