Meddőséget okoz, mégis alig tudnak róla!

Lauren Roberts még csak 23 éves, de már diagnosztizálták nála a nők egyik legrettegettebb betegségét az endometriózist. Az endometriózis során a méhnyálkahártya növekedése rendellenessé válik, és a testen belül máshol is növekedésnek indul. A csak Angliában több mint 1 millió nő életét megkeserítő betegség kínzó fájdalmat, nehéz menstruációs időszakokat és akár meddőséget is okozhat.

Lauren Roberts esetében már volt példa arra is, hogy nyolc hónapon keresztül folyamatosan vérzett és mióta endometriózissal küzd, napi rendszerességgel jelentkeznek nála erős fájdalmak. A fiatal lány nőgyógyásza már felhívta Lauren figyelmét arra, hogy előbb-utóbb nem lesz más választása, mint a méheltávolítás, mert igen súlyos endometriózissal áll szemben. Lauren azonban még reménykedik abban, hogy édesanya lehet egyszer, ezért szeretne minél előbb 11 000 fontot összegyűjteni, hogy finanszírozni tudja lombikbébi programját.

Lauren nem csak az endometriózissal néz szembe nap, mint nap, de diagnosztizálták nála a PCO betegséget is (policisztás ovárium szindróma), amelyre jellemző, hogy rendellenes hormoningadozás miatt a petefészkeken apró ciszták keletkeznek.

In vitro megtermékenyítés

Az endometriózis esetében rejtély, hogy miért ez az egyik legkevésbé ismert, mégis sokakat érintő betegség - az endometriózis ugyanis a második leggyakoribb nőgyógyászati megbetegedés, mégis, csupán az emberek, körülbelül 20 százaléka hallott róla. A betegséggel szemben ma még semmilyen gyógymódot nem ismer az orvostudomány, csupán a tünetek enyhítésére és időleges megszüntetésére van egyelőre mód. Lauren esetében már két műtétre is sor került, amelyek során eltávolították a rendellenesen nőtt méhnyálkahártyát, de orvosai elmondták, ha további beavatkozásokra lesz szükség, akkor az már a termékenységére is hatással lehet. Lauren számára pedig azért tűnik a legjobb lehetőségnek a lombikbébi program, mert hosszú ideje egyedülálló, az idő pedig közeleg, amikor valószínűleg ő maga kéri a méhe eltávolítását, ám nem szeretne az anyaságról lemondani - így, elképzelései szerint a gyermekei apját nem ismerve, egy spermabankból szerez majd donorspermát.

Animáció: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)