A legfontosabb nőgyógyászati szűrések

Közismert, hogy a betegségeket minden esetben jobb megelőzni, mint utólag kezelni. A prevenció egyik legfontosabb eszközét a rendszeresen elvégzett egészségügyi szűrések jelentik.

Hogyan zajlik a méhnyakrák kezelése? Részletek itt.

A korai diagnózis szerepe

Számos olyan veszélyes kórkép van, amely eleinte nem vagy csak alig észrevehetően vált ki tüneteket, miközben a sikeres kezelés egyik alappillére éppen a korán felállított diagnózis lenne. Annak érdekében, hogy ezeket a betegségeket még időben felfedezzék az érintetteknél, rendkívül fontos meghatározott időközönként szűrővizsgálatokat végeztetni.

Ezért fontos a szűrés

Megeshet például, hogy valakinél csak akkor jelentkeznek panaszok egy rosszindulatú daganat következtében, amikor már túl késő megkezdeni a gyógyulást célzó terápiát, egy idejében elvégzett szűréssel viszont a rákmegelőző állapotban is felismerhető lett volna a probléma.

A rendszeres szűrés és a védőoltás együttesen jó védelmet nyújt a méhnyakrák ellen
A rendszeres szűrés és a védőoltás együttesen jó védelmet nyújt a méhnyakrák ellen

Nők számára több olyan vizsgálat is akad, amelyre bizonyos kor felett érdemes évről évre sort keríteni. A legfontosabb szűréseket dr. Csaba Ákos szülész-nőgyógyász, a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika klinikai főorvosa foglalta össze.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)