"A fájdalmas menstruáció nem hiszti"

"Három hete voltam utoljára nőgyógyásznál, aki azt mondta, nincs semmi bajom. Most pedig arról beszélünk, hogy ha nem sikerül jól a műtét, akkor sztómám lesz" - Salamon Adriennél 2009-ben diagnosztizáltak endometriózist, amit egy hét és félórás műtét követett.

Endomteriózis esetén a méh nyálkahártya-sejtjei a méhen kívül is megjelennek. Részletek itt.

A most 35 éves nő két éven át küzdött erős menstruációs fájdalmakkal , mire egy belgyógyász felfedezte nála a kellemetlen tünetek valódi forrását. A két év végére már olyan súlyos fájdalmai jelentkeztek, hogy havi vérzése idején a munkáját sem tudta ellátni. Az endometriózis miatt mindkét petevezetékét eltávolították, ezért kizárólag mesterséges megtermékenyítés útján születhetett később gyermeke.

Salamon Adrienn, endometriózis, fájdalmas menstruáció

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnökeként sorstársainak is segítséget nyújtó Adrienn szerint alakulhatott volna szerencsésebben is a sorsa, de még ma is jellemző, hogy a kórkép legfőbb tünetének számító menstruációs fájdalmakat nem veszik kellően komolyan az érintettek és az egészségügyben dolgozók.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)