A belső női erő megőrizhető

Meggyengült záróizmok, laza kötőszövetek, örömtelen szex - ha összegyűjthetnénk mindazt a panaszt, amely szülészeteken, nőgyógyászati várótermekben a nők között bizalmasan elhangzik, ijesztő kép alakulna ki a magyar nők egészségi állapotáról.

Komplex módszer a harmonikus nőiségért

Még ma is kevesen tudják, hogy számtalan egészségügyi probléma, így a vizelet-visszatartási gondok, a szülés után jelentkező, vagy az örömtelen szexuális életből fakadó panaszok megelőzhetőek és orvosolhatóak - tornával. Kriston Andrea és Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna című könyve minél több nő számára szeretne segítséget nyújtani abban, hogy elsajátíthassa és gyakorolhassa ezt az egyedülálló módszert. A könyv nőknek szól - a férfiakért is - életkortól függetlenül. Alapját az 1991-ben megjelent Intim női torna című könyv képezi, mely hét kiadást ért meg. A most megjelent könyv ennek átdolgozott, bővített kiadása, amely színes fotókkal teszi könnyebbé a módszer elsajátítását. A könyvben található gyakorlatsorok szellemes, könnyen követhető és megtanulható formában mutatják be az egyedülálló Kriston Intim Tornát, mely hatékonyan segít a nők gyógyulásában és egészségük megőrzésében. A rejtett női szféra védelmén túl a kiadványban a harmonikus arc megőrzését, a keblek védelmét és a menstruációs görcsök oldását segítő gyakorlatsorok is megtalálhatók. A KIT egy életre szóló program a nőknek: a torna mellett az ápolt és fiatalos külső megőrzésében is segítséget nyújt. Szót ejt a táplálkozás, az egészséges életvitel jelentőségéről, de a megfelelő tisztálkodás fontosságáról is, hiszen az intim női szférának saját alkímiája van, kémiai védelme is az egészségvédelem része.

Gyógyító, egészségvédő edzés

Elképesztő adat: a magyar nők évente négy- és félmilliárd forintot költenek felnőtt pelenkára. Különösen szülés után küzdenek többen vizelet-visszatartási problémákkal, sokaknak azért nincs örömteli, kiegyensúlyozott szexuális életük, mert intim testtájaik nem megfelelően edzettek. A Magyar Sporttudományi Társasággal közösen végzett felmérés szerint bizonyíthatóan csak annak a nőnek erős és rugalmas a hüvelye, a gátja, aki intim testtájait tornáztatja, megfelelően karbantartja. Ezek az izmok nagyon fontosak, hiszen nemcsak a szexualitás fő fizikális központját jelentik, hanem szervezetünk egyik belső támfalát is alkotják. A női szervezet egyik legszebb, de legmegterhelőbb feladata: gyermeknek életet adni. A nők többsége azonban éppen azokat az izmait nem készíti fel minderre eléggé, melyek a szülésben alapvető szerepet játszanak, így számtalan problémával szembesül a szülés után. Betegség, panaszok esetén a nők kizárólag az orvosoktól várják a megoldást, akik azonban csak az érzelmi lenyomatot elszenvedő szerveket kezelik - a bajok pszichés okait nem tárják fel. Úgy tűnik, hogy intim gondjaikkal a nők nagyon magukra vannak hagyva, és sokan bele is törődnek a helyzetbe, mintha a szülés után jelentkező bajok elkerülhetetlenek lennének.

A Kriston Intim Torna abban segít, hogy a nők felelősséget vállaljanak egészségük megőrzéséért, női szerveik védelméért. A nők modern életvitele azt diktálja, hogy többet törődjenek megjelenésükkel, mint rejtett fizikai szférájuk megismerésével, a női életet kísérő, nyíltan vállalt érzelmek megélésével. A tabuk ledöntése, a szokások megváltoztatása, így az intim testtájak edzése létfontosságú lenne, azért is, hogy az önmaguk ápolásához, védelméhez szükséges tudást a gyermekeiknek is átadhassák. A Kriston Intim Torna olyan módszer, mely egyaránt segít a gyógyulásban és a női test egészségének megőrzésében. A gyakorlatok szakszerű alkalmazásával a medencealap izomzata tíz hét alatt 132 százalékos szorítóerő-növekedésre képes. A torna minden olyan tünet esetén segítséget jelenthet, mely összefügg a záróizmok gyengeségével.

A KIT születését a szerző saját tapasztalata is segítette

Kriston Andrea 1986-ban fejezte be tanulmányait a Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán biológia-testnevelés szakon, majd szülővárosában, Kazincbarcikán kezdett tanítani. Módszerei már akkor egyedülállónak számítottak, hiszen minden tanítványát saját képességeihez mérten juttatta sikerélményhez. Rövidesen a gyerekek mellett felnőttekkel is együtt tornázott, a gyakorlatokba pedig az intim testtájak karbantartását célzó mozdulatsorokat is beépített. A nők mellett egyre több férfi is részt vett az egyszerű gyakorlatokból álló, záróizmokat fejlesztő tornán. 1987-ben Andrea már Budapesten tanított, ahol számtalan női problémával találkozott. Tapasztalta, hogy többeknek elcsöppen a vizeletük szökdelés közben, vagy gyertyaállásban levegő szökik a hüvelyükbe, ezért úgy gondolta, hogy a panaszokkal mindenképpen foglalkozni kell. Felkereste a gyógytornászképző főiskola szaktanszékét, hogy speciális gyakorlatsorokat ismerjen meg, de nem tudtak segíteni. 1988-ban, első gyermeke születésekor maga is megtapasztalta, milyen problémákkal szembesülnek a nők szülés után. Orvosa tanácsa - türelem és jegelés - nem segített a gyógyulásban, és műtétet javasoltak. Sportoló múlttal, egészséges életmóddal rémisztőnek tűnt ennek a gondolata, így kezdett Kriston Andrea tréningjének megalkotásába. Szakmai múltja, tapasztalatai, az anatómia alapos ismerete sokat segített abban, hogy hat héttel a szülés után visszanyerte régi kondícióját - intim testtájain is. Egyedi és újnak számító módszert dolgozott ki, mely a női szervezet speciális igényeit veszi alapul. A sikert leginkább az bizonyította, hogy 1994-ben, második kislánya megszületését követően szervezete bámulatos gyorsasággal regenerálódott, intim izomzata saját bevallása szerint irányíthatóbb, erősebb lett, mint lánykorában volt. A tapasztalatok felhasználásával Kriston Andrea férjével, társával együtt 1990-ben írta meg ennek a könyvnek az elődjét, közben videokazettákat, tanterveket, ismeretterjesztő cikkeket jelentetett meg a témában. Elvégezte a Testnevelési Egyetemet, 2000-ben pedig a Magyar Nőorvos Társaság Nőgyógyászat-urológia szekciójának elnökségi tagja lett, ahová 2004-ben ismét beválasztották. Évek óta a Szent Rókus Kórház nőgyógyászat-urológia ambulanciáján segíti gyógyuláshoz a nőket, ahol szakmai ötleteinek megvalósításában az osztály vezetője, Dr. Demeter János is támogatja. A módszer hatékonynak bizonyult, a szerzőt az ország minden tájáról megkeresték, hogy oktatókat képezzen ki. Jelenleg is zajlanak azok a trénertanfolyamok, melyeken anatómiai vizsgával rendelkező gyógytornászok, szülésznők, védőnők, asszisztensek, ápolónők, vizsgázott természetgyógyászok, edzők sajátíthatják el a módszert. A 140 órás kurzus iránt nagy az érdeklődés, a KIT-et mára több mint százan oktatják az egész országban.

A Kriston Intim Torna könyv online áruházunkban is megrendelhető.

Dr. Balogh Katalin Intim Női Torna oldala

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció