11 évet kapott a lúgos orvos

Jogerősen 11 év letöltendő börtönre ítélték a lúggal csonkító volt kórházigazgatót, dr. Bene Krisztiánt, az budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját.

Ítélet született a lúgos orvos ügyében

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év letöltendő börtönre ítélte a kúria Bene Krisztiánt, az budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját, aki 2013 márciusában lúggal csonkította meg volt barátnőjét, Erikát, miután nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek helye nincs - írja cikkében a 444.hu.

11 év letöltendő börtönt kapott a lúgos orvos, Bene Krisztián, lúgos orvos Bene Krisztián Kúria börtönbüntetés csonkítás támadás
11 év letöltendő börtönt kapott a lúgos orvos, Bene Krisztián

A bíróság indoklása szerint azért szabtak ki Benére minden korábbinál súlyosabb ítéletet, mert a támadás után bezárta a lakásába a nőt, és telefonját is elvette, hogy Erika ne tudjon segítséget kérni, így pedig aljas indokból követte el a személyes szabadság megsértését és a kifosztást, amit súlyosabban kell büntetni. Mindezt, persze az életveszélyt okozó testi sértés mellett.

A bíróság örökre eltiltotta Benét az orvosi hivatás gyakorlásától, mivel a támadást éppen orvosi tudását kihasználva hajtotta végre.

Mit tett korábban a lúgos orvos?

Bene és áldozata Erika az iskolából ismerték egymást, hosszú idő után egy osztálytalálkozón futottak újra össze. Kapcsolat szövődött kettejük között, aminek évek után a nő vetett véget. A szakítást az orvos nem tudta feldolgozni, először az interneten és telefonon, majd személyesen is zaklatni kezdte Erikát.

2013 március 12-én reggel arcát egy maszkkal eltakarva várakozott volt barátnője lakása előtt a lépcsőházban, amikor pedig a nő elindult volna kutyát sétáltatni, az ajtóból visszalökte a lakásba, műtéti altatószerekkel beinjekciózva elkábította, majd Erika nemi szervére maró lúgot öntött - összegzi a lap. Mint írják, a vegyszer maradandó károsodásokat okozott Erikának, aki már sosem élhet normális nem életet, és nem tudni, hogy lehet-e gyereke.

A támadás után a kábult nőt bezárta a lakásba, és visszament értekezletet tartani akkori munkahelyére, a budai Irgalmasrendi Kórházba. Erikára néhány órával később volt férje és a barátja, Attila talált rá, akiket addigra a nő munkahelyéről értesítettek, hogy Erika nem ment be dolgozni, és a telefonján sem elérhető. Erika környezetében tudtak az őt zaklató férfiról, ezért vette rögtön mindenki komolyan, amikor március 12-én reggel nem érték utol.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)