Nem akar lebetegedni? Így szervezze a napját!

Nem szeretne az influenza vagy a nátha áldozatává válni? Mintaszerű napirendet mutatunk azoknak, akik úgy döntenek, kihúznák a takonykór nélkül.

Segítünk átlátni a zűrzavaron, kövesse az alábbi útmutatót, és nyerjen a nátha vagy influenza elleni küzdelemben - napközben és éjszaka!

Tél, influenza, influenzaszezon, megfázás, takony, nátha, betegség
Így éljük túl a szezont megfázás nélkül

7:00

Vegyen egy forró zuhanyt - a gőz segít kitisztítani az arc- és homloküreget.

8:00

Superfood reggeli - egyen egy jó, belülről is melengető zabkását, antioxidánsokkal teli bogyós gyümölcsökkel és narancslével - igazi C-vitamin-bomba!

Számokban Az emberek jelentős része (42 százaléka) nehezen tud kiigazodni az egymásnak ellentmondó információ között, amelyekkel akkor találkozik, amikor náthaszezonban egészséges akar maradni. A lakosság 30 százaléka az interneten keres megoldást, míg 41 százalék bizonytalan abban, hogy milyen gyógymód lenne a legjobb a tünetek kezelésére.*

9:00

Ha náthás, most jöhet valamilyen vény nélküli orvosság - kérje a gyógyszerész tanácsát olyan készítményekkel kapcsolatban, amelyek több tünetet enyhítenek egyszerre.

12:00

Menjen el sétálni! Lehet, hogy nem nagyon érez ilyenkor késztetést a mozgásra, de egy két könnyed gyakorlat erősítheti az immunrendszert.

13:00

Cserélje le a megszokott hideg szendvicsedet meleg ebédre - például zöldséges csirkelevesre. Gyulladásgátló hatása mellett az orrduguláson is segíthet.

15:00

Igyon egy csésze teát! A meleg ital hígítja és elűzi a szervezetből a lerakódott váladékot.

18:00

Egyen fűszeres ételt, például curryset, gyömbéreset. Nagyszerűen tisztítják a légutakat (mivel megindítja az orrfolyást), és az olyan hozzávalók, mint a gyömbér kiváló gyulladáscsökkentők.

20:00

Merüljön egyet a kádban. Pihentesse fájó izmait egy kellemes, forró fürdővel a nap végén. A gőz segíthet az orrfolyás legyőzésében, megnyugtat és felkészít az utolsó lépésre...

22:00

Irány aludni! Vár a mágikus 8 órás alvás. Hagyja, hogy a teste feltöltődjön!

*A százalékos adatokat a Wick Pharma GmbH felméréséből származnak, melyet a Survey Monkey Audience kutatószervezettel végeztek 2013. június 18-28. között. A felmérésben 15.981 (országonként több mint 1000), 18 éves vagy idősebb ember (a férfiak és nők aránya fele-fele volt) válaszolt a náthával és influenzával kapcsolatos szokásaik, és tapasztalataik kapcsán egy 42 kérdésből álló online kérdőívben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: